Valilnica dijaških idej – krožek poslovnih idej

Projekt, ki poteka na gimnaziji, se vključuje v širši vseslovenski projekt spodbujanja podjetnosti, inovativnosti ter ustvarjalnosti, ki ga financirata agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Formiramo skupino, ki se bo pod vodstvom mladih podjetnikov seznanila s podjetniškim načinom razmišljanja, nato pa bodo dijaki in dijakinje do konca leta razvili lastno poslovno zamisel in jo predstavili na sklepni konferenci. Najboljša ideja bo nagrajena z izletom v ZDA, v Silicijevo dolino ter na univerzo Stanford.

mentor: Benjamin Sitar, prof.

Mladi navdušili z inovativnimi podjetniškimi idejami

V Valilnici dijaških idej je 23. 1. 2014 potekal Podjetniški dan za dijake Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška. Dijaki so navdušili z izjemnimi podjetniškimi idejami kot so aplikacija za spremljanje lokacij avtobusov, inovativni dežniki, pripomoček za igralce klarineta in saksofona, aplikacija za vzporedno predvajanje glasbe na več napravah in multifunkcijska žoga.

IMG 0655 copy

 

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija