Delo z nadarjenimi dijaki

S posebno pozornostjo se posvečamo dijakom, ki so prepoznani kot nadarjeni. Ponudimo jim možnost individualiziranega programa na področju, ki ga izbere. V okviru obšolskih dejavnosti imamo pestro izbiro krožkov, ki so ponujeni vsem in so idealna priložnost za vse tiste, ki so sicer prepoznani kot nadarjeni dijaki, vendar se iz različnih razlogov ne odločijo za individualiziran program.

Ob koncu šolskega leta ponujamo še raziskovalni tabor za nadarjene dijake. S pomočjo anketnega vprašalnika v mesecu septembru ugotavljamo, na katerih področjih dijaki želijo, da bi bil poudarek v teh treh dneh raziskovalne pustolovščine. Ponudimo jim vsebine, ki po učnem načrtu niso obvezne, pa so za dijake vendarle zelo zanimive in atraktivne. Odpiramo vrata njihovi vedoželjnosti....

Mojca Kelbič, prof, Barbara Babšek, univ. dipl. psih.

 

 

 

 

Zlato in srebro za ŠgAMS na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 16. 5. 2016, se je v Murski Soboti odvijalo 50. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Oba predstavnika naše gimnazije sta bila nagrajena. Maj Virant je na področju psihologije in pedagogike prejel zlato priznanje  za nalogo z naslovom Vpliv binaularnih tonov na kakovost učenja. Rahela Repina pa je na področju geografije in geologije prejela srebrno priznanje za nalogo z naslovom Razvoj vinogradništva ob treh vinskih turističnih cestah v vinorodnem podokolišu Maribor.
Iskrene čestitke obema! Obilo raziskovalnega duha tudi v nadalnje in izziv za vse ostale dijake, da v prihodnjem šolskem letu zaplavate v raziskovalne vode.

Mentorici: profesorici Barbara Babšek in Lidija Sedar Hren

ms

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija