IMG 1903

Naša

V naši skupini prevladujejo fantje, kar pa ne pomeni, da imajo zadnjo besedo :) Kraljujemo v 4. nadstropju, saj smo dijaki 3. in 4. letnikov. Želite izvedeti več? Pridite na obisk v naš skupen prostor Noe, kjer  se lahko z nami pomerite v ročnem nogometu... smo nepremagljivi ;)

. cool 

Sveta maša 1. vzgojne skupine

FullSizeRender

11. 12. 2017 smo imeli sv. mašo vzgojne skupine. Za trenutek smo pozabili na učenje, se usmerili vase in se čutili povezane. 

Skupna večerna kateheza 1. in 3. vzgojne skupine

DSC 0125

V začetku maja smo 1. in 3. vzgojna skupina izpeljali skupno večerno srečanje. Tema večera je bila »Kje kopičiš svoje bogastvo?« Skozi dinamično izpeljano srečanje smo spoznavali, da je bogat tisti, ki živi v skladu s svojim življenjskim načrtom. Ozavestili smo različne oblike revščine, za konec pa si zadali tedensko nalogo, da bomo v krogu prijateljev izbrali enega »spletnega reveža« in mu nudili prijateljsko pomoč v obliki druženja. »Spletne reveže« smo poimenovali tiste naše prijatelje, ki veliko svojega časa preživijo na družabnih omrežjih. Tako smo jim namenili del našega prostega časa, prijetne družbe ter nekaj lepih besed.

 1

2

Jaka Žižek, vzgojitelj 1. vzgojne skupine

Fotografija: Veronika Verhnjak

Praznovanje, odpuščanje ...

V četrtek, 3. marca 2016, smo v 1. VS (spet) praznovali, pekli palačinke, se družili in večerno srečanje namenili pogovoru o odpuščanju. Kot uvod v razmišljanje o omenjeni temi, smo si ogledali video posnetek Francoza, ki pripoveduje o doživljanju ženine smrti, ki je bila ubita v terorističnem napadu lanskega novembra v Parizu. Odpuščati in prositi za odpuščanje je vse prej kot enostavno pa vendarle. Sklenili smo, da je ne glede na težo dejanja, ki nas prizadane, odpuščanje pot k spravi s seboj in drugimi, pot k sreči in ljubečim medsebojnim odnosom.

Besedilo: vzg. Jerneja Pirc

Foto: Larisa Kočar (1. VS)

Slika_2.jpg

Slika_1.jpg

 

 

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija