V šesti vzgojni skupini je 27 dijakov. 25 jih obiskuje prvi letnik, dve dijakinji pa sta nekoliko starejši. V skupini najdemo dijake škofijske in II. gimnazije, biotehniške in lesarske šole ter konservatorija. Druščina je pisana, polna igrivosti in številnih talentov. Želimo si, da bi nam bilo vse leto lepo!

Vzgojiteljica Barbara Skralovnik

6 VS obdelana mala

Predstavitev 6. VS v šol. l. 2017/18

Posted in 6. vzgojna skupina

skupinska okvir M

V tretje nadstropje dijaškega doma smo se naselili dijaki škofijske gimnazije, biotehniške šole, konservatorija za glasbo in balet, druge gimnazije in lesarske šole ‒ skupaj tvorimo 6. vzgojno skupino. Čeprav smo si med seboj zelo različni, se dobro razumemo, drug drugega spodbujamo in si pomagamo na vseh področjih. Poleg druženja smo v prostem času aktivni na različnih področjih, od npr. likovne umetnosti, glasbe, ribištva, prostovoljstva do športa. Kadar pa se znajdemo na razpotju, nas na pravo pot usmeri naša vzgojiteljica Barbara Skralovnik, ki ji lahko zaupamo svoje probleme in skrbi.

Anja in Hana

Maša 6. vzgojne skupine

Posted in 6. vzgojna skupina

V ponedeljek, 27. 11. 2017, smo imeli mašo vzgojne skupine. Pripravili smo se za sodelovanje in tako s skupnimi močmi poskrbeli za lepo oblikovano bogoslužje. V središču so bili naši angeli varuhi, ki pogosto poskrbijo, da ne zaidemo s prave poti. :)

Maša kolaž mala

Besedilo in fotografije: Barbara Skralovnik, vzgojiteljica

Večer kitajščine

Posted in 6. vzgojna skupina

Kitajscina mala

Včerajšnji večer je v šesti vzgojni skupini popestrila ga. Selma Franov, mama ene od naših dijakinj. Pripravila nam je uro kitajščine. Gre za zelo zanimiv jezik, prežet s popolnoma drugačno kulturo in navadami. Kitajščina je jezik z največ naravnimi govorci, saj jo govori 1,3 milijarde ljudi, kar je več kot petina celotnega prebivalstva Zemlje. Z zanimanjem smo se spoprijeli z osnovami in urejali pismenke v smiselne povedi. Nekaj pogumnejših dijakov je svoje znanje preizkusilo tudi pred tablo. Kdo ve, mogoče pa se po tem večeru najde med nami kdo, ki se bo z veseljem učil še enega tujega jezika?

Barbara Skralovnik, vzgojiteljica

Postni čas pri nas

Posted in 6. vzgojna skupina

postni nagovo mala

V ponedeljek, 3. aprila 2017, nas je obiskal salezijanski duhovnik Gašper Otrin. S 6. vzgojno skupino je podelil svoje življenjske izkušnje o duhovni rasti, delu, pričevanju … Na srce nam je položil besede, naj bomo vselej odprti za Ljubezen. Po skupnem delu so imeli dijaki v kapeli priložnost za sv. spoved ali duhovni pogovor. Precejšen del skupine je to možnost tudi dodobra izkoristil, zato zdaj s posebno mirnostjo v srcu pričakujemo velikonočne praznike.

Vzg. Barbara Skralovnik

Save

Save

Obisk Svetih treh kraljev

Posted in 6. vzgojna skupina

V 6. vzgojni skupini smo z veseljem opravili blagoslov skupnih prostorov in posameznih sob. Kralji so imeli v rokah kadilnico, hranilnik s trenutno zbranimi darovi (dobrodelna adventna akcija) in blagoslovljeno vodo. Po blagoslovu so podboje vrat opremili z nalepkami G + M + B.

Sveti trije kralji mala

 Prispevek pripravila: vzg. Barbara Skralovnik

Save

Save

Save

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija