Stanje prijav na dan 4. april 2016 za šolsko leto 2016/17

Na 50 razpisanih mest za vpis v Dijaški dom A. M. Slomška v šolskem letu 2016/17 se je do 4. 4. 2016

prijavilo 37 kandidatov in kandidatk. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

V dijaški dom se lahko vpiše dijak (katerikoli letnik in katerakoli srednja šola v Mariboru) oz. bodoči dijak.

Dobrodošel/a.

Dodatna pojasnila lahko dobite vsak delovni dan pri ravnateljici  (tel. 059 092 501; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

dr. Lidija Hamler, ravnateljica

Pevsko druženje 5. in 6. vzgojne skupine

V 5. in 6. vzgojni skupini se držimo pregovora Kdor lepo poje, dvakrat moli, zato smo se v torek, 15. marca 2016, ob 21. uri zbrali v skupnem prostoru 6. VS. Čeprav je bila precejšnja gneča, dobre volje ni manjkalo. DRG-jevci so nas navdušili s prepevanjem ob kitari, preostali pa smo se jim z veseljem pridružili. Tako je v dobrem vzdušju minilo še eno večerno srečanje.

Kolaž 5 in 6 mala

Besedilo in fotografija: Barbara Skralovnik, vzgojiteljica

Gurmanski užitki 1. VS kar tako

Naj bo praznovanje rojstnega dne, ogled filma, zgolj običajno popoldne ali večer, pri nas diši - diši po ravno pečenih kokicah, domačih štrukljih, piti, jajcih na oko, pici2 (vsebina hladilnika je dobro založena s slednjimi) ... Kruljenje se začne že v času učnih ur in kar ne pojenja tudi ko mine večerja. 
 
Besedilo: vzg. Jerneja Pirc, dipl. soc. ped.
Fotografije (priprava in kuhanje skutnih štrukljev, praznovanje rojstnih dni): dijaki 1. VS z vzg. Jernejo
 
1._vs_-_praznovanje.jpg

 

»Palačinka party« v 6. vzgojni skupini

Naša vzgojna skupina je zagotovo najbolj znana po kokicah, brez njih najverjetneje ne bi preživeli. Ker pa je dobro poskrbeti za raznolikost, smo se odločili, da en večer (4. februar 2016) namenimo pečenju palačink. Nadzor nad tem sta prevzela dijakinja Teja Gerjovič in naš duhovni asistent Marjan Pučko. Preostali smo poskrbeli še za okrasitev skupnega prostora. Ugotovili smo, da čeprav naš prostor ni bogato okrašen, je v njem čutiti dobro energijo. Zakaj? Zaradi nas, ker smo zelo povezana skupina in skušamo vsak dan znova narediti kaj dobrega za boljše medosebne odnose. Tudi včeraj smo to naredili. Ker smo spekli ogromno palačink, so na svoj račun prišle tudi druge vzgojne skupine. Naslednjič pa se mi povabimo kam drugam! laughing

 

6 mala

 

 Besedilo in fotografija: Barbara Skralovnik

 

Medskupinsko pevsko druženje 3. in 5. vzgojne skupine

20160128 211309

V četrtek, 28. januarja 2016, sta se 3. in 5. vzgojna skupina srečali ob skupnem prepevanju pesmi. Dijaki - glasbeniki, ki obiskujejo DRG skupino so nas odlično zanimirali in navdušili za prepevanje. Večer smo zaključili s skupno molitvijo. Lepo nam je bilo skupaj, zato smo sklenili, da se še kdaj srečamo.

20160128 210927

Besedilo in fotografija:

Mateja Tomšič

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija