Uspešno zaključeni nemški projekti

IMG 1339S koncem šolskega leta zaključujemo tri letošnje uspešne nemške projekte. Maturantje 4. d so zaključili z raziskovanjem in z izmenjavo informacij o izvoru oblačil v Sloveniji in Nemčiji, dijaki 3. a razreda so si na eTwinning portalu izmenjali zadnja elektronska pisma z dijaki iz belgijskega Genta, nadaljevalci iz 1. b in 1. c razreda pa so zapisali svoje zadnje prispevke v eJournal ter svojim celoletnim dopisovalcem iz Francije in s Poljske obljubili, da bodo ostali v stikih tudi v prihodnje. Njihov projekt Das Bild der Anderen – Deutsch ist interessant je bil predstavljen 26. 6. 2014 na mednarodni konferenci »Večjezičnost brez izjeme« v Ljubljani.

mag. Milanka Sobočan, prof.

 V nadaljevanju si preberite nekaj mnenj dijakov 1. b in 1. c razreda ob zaključku projekta...

eJournal pri pouku nemščine

Pod okriljem Goethe Inštituta iz Münchna že vrsto let poteka spletni projekt Das Bild der Anderen (Slika drugih), v katerem sodelujejo šole iz vsega sveta. Običajno se v projekt povežeta dve, včasih tri šole, katerih dijaki in dijakinje si nato v nemškem jeziku skozi vse leto izmenjujejo elektronska pisma na različne teme. Namen projekta je utrjevanje in širjenje znanja nemškega jezika ter spoznavanje sovrstnikov iz tujine, načina njihovega življenja in kulture.

1.bc 2013-14

Tovrsten projekt smo na naši gimnaziji prvič uspešno izvedli v šolskem letu 2009/2010, z dijaki takratnega 2. c razreda. V šolskem letu 2013/14 pa si dijakinje in dijaki 1. letnika naše gimnazije, ki se nemščino učijo na nadaljevalni stopnji, preko eJournala dopisujejo s sovrtniki iz gimnazije Wincentego Pallottiego iz mesta Ożarów Mazowiecki na Poljskem ter z dijaki z liceja Adrien Zeller iz mesta Bouxwiller v Franciji. Vsak mesec drug drugemu napišejo eno ali dve pismi ter ju objavijo v eJournalu, kjer nastaja pisan mozaik zanimivih pisem. Vabljeni k branju.

mag. Milanka Sobočan, prof.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija