Kulinarične delavnice

Z dijaki in mladimi odkrivamo svet kuhanja, peke in slaščičarstva. Načrtujemo katere sestavine in  gospodinjske pripomočke potrebujemo, se spoznavamo z recepti za domače in tuje jedi in kar je na delavnici ključnega pomena – izbrane jedi pripravimo in jih z veseljem pojemo.

Pozorni smo na izbor lokalnih, predvsem pa sezonskih sestavin. Jedi so preproste, za pripravo ni potrebno veliko časa, upoštevamo pa tudi slovensko izročilo in aktualnost jedi glede na letni čas. Pripravljene jedi so lahko odlični predlog za hitro malico ali kako v kratkem času s preprostimi sestavinami pripraviti okusen prigrizek zase, za družino in prijatelje.

Mentorica: Mateja Bečan

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija