Duhovna srečanja

Duhovno srečanje je čas, ki je namenjen vsakemu razredu posebej. Razred ima tako v dnevu in pol, ki ga preživi izven šole v enem od Centrov šolskih in obšolskih dejavnosti, priložnost za graditev razredne skupnosti in medsebojnih odnosov. Ob vodilni temi, ki je v vsakem letniku drugačna, dijaki utrjujejo prijateljske vezi ter razmišljajo o svoji osebnosti in enkratnosti. Pridružijo se jim tudi animatorji, dijaki iz višjih letnikov, ki pomagajo pri izpeljavi skupinskega dela, pri skupinskih dinamikah in komunikacijskih igrah ter nenavsezadnje pri podelitvi in izmenjavi svojih izkušenj. Duhovno srečanje zaključimo z razredno sveto mašo, v katero dijaki vključijo svoja spoznanja in doživetja s skupnega druženja.

Lidija Sedar Hren, prof.

4.c1   4.c2

 

Prvo duhovno srečanje 1. a

1. a

Dijakinje in dijaki 1. a razreda smo se udeležili svojega prvega duhovnega srečanja. S pomočjo naših inštrumentov, pripravljenih iger animatorjev, dobre hrane, novih misli in predvsem dobre volje, smo poskrbeli, da smo se imeli res fajn. Ob nenehnem druženju in Sv. Petru smo prišli do skupnih ugotovitev, se še bolj povezali ter se nasmejali do solz. Drug o drugem smo izvedeli tudi veliko novega. To srečanje nam bo zagotovo vsem ostalo v zelo lepem spominu.

Špela Kraner, 1. a

Poklic - poklicanost

za splet

Dijaki 4. a smo še zadnjič skupaj preživeli duhovno srečanje, na katerem ni manjkalo dobre volje, sproščenega vzdušja in snega. Tudi sami smo vrgli prve letošnje snežne kepe in začeli s sezono rokavic ter puhastih kap. Obiskal nas je g. direktor Ivan Štuhec, ki je odgovarjal na naša vprašanja, povezana z različnimi temami - politika, družina, duhovnost, usoda, svoboda. Večer sta nam popestrili dve nekdanji  dijakinji Škofijske gimnazije, Nastja in Lara, ki sta predstavili svoj pogled na študentsko življenje. Osebna razmišljanja, katerih osrednja nit je bila naša poklicanost, sta vodila g. Marjan Pučko in g. Jure Levart. Zagotovo pa ne moremo izpustiti naše razredničarke Milanke, ki nas zvesto spremlja in spodbuja skozi naša gimnazijska leta. Kot poslednji duhovni vikend nam bo ta zagotovo ostal v najlepšem spominu. Le kdaj bomo spet tako povezani in skupaj ...?

Annemarie Eker, 4. a

1. a odprl novo sezono duhovnih srečanj

1. a1

1. a razred je zaključil s svojim prvim duhovnim srečanjem. Dijaki odhajajo polni novih doživetij, povezanosti in z novimi izkušnjami. Lepo sem se imela z njimi.

razredničarka Manica Medved, prof.

Duhovno srečanje 3. c

V petek, 13. 1. 2017, smo se dijaki 3. c odpravili na duhovno srečanje, ki je potekalo v domu Škorpijon v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu.

Tema letošnjega sreščanja je bila povezana s spoznavanjem samega sebe in Jezusa. Raziskovali smo naše osebne odnose do Jezusa, do drugih ter do krščanske vere. Poleg tega smo se še tesneje povezali z našo »razredno družinico« in izkusili pravo zimsko idilo. Zvečer smo pripravili razredno mašo, ki nas je po dolgem razburljivem dnevu umirila ter skoraj popeljala v svet sanj. A še preden se je to dejansko zgodilo, smo v popolni temi in tišini z izdelavo glinene figure prikazali globine naše notranjosti.

Naše druženje smo zaključili z okusnim kosilom naslednjega dne ter se polni novih spoznanj in doživetij odpravili vsak svojo pot.

Veronika Sosič, 3. c

IMG 2058 

3c

3. a na duhovnem srečanju

Ta vikend je posadka 3. a globoko zajela sapo in odrinila še globlje, v globine življenja, prežete s tisoč in enim vprašanjem: Kdo je Jezus? Kdo sem jaz? Kaj je smisel in poslanstvo mojega življenja?... Skupaj smo odkrivali odgovore, trenirali glasilke na starih popevkah, imeli večerno sveto mašo na praznik Svetih treh kraljev in kot je že prava tradicija - preveč pojedli. wink Ob vsem tem pa nas je spremljal topel tok veselja, nasmehov in saj veste, še nekdo - tisti, ki nas vedno spremlja - Jezus.

Barbara Gungl, 3. a

DS 3a

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija