Razpis za prosto delovno mesto

Osnovna šola montessori Maribor

O B J A V L J A

prosto delovno mesto:

  1. UČITELJA – UČITELJICE RAZREDNEGA POUKA v Osnovni šoli montessori Maribor

Zaposliti želimo enega delavca oz. delavko - za določen čas, skrajšan delovni čas.

Kandidat oz. kandidatka mora imeti diplomo montessori za starostno obdobje 6 - 12 let ali zaključen teoretični del študija montessori za starostno obdobje 6 – 12 let, ali v izobraževanju za 6 do 12 let in VII. stopnjo strokovne izobrazbe pedagoške smeri.

Prijave z dokazili o izpolnjevanju pogojev (sprejemamo izključno samo prijave kandidatov, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje montessori pedagogike) pošljite do vključno 18. junija 2018 na naslov:

  • Osnovna šola montessori Maribor, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor
  • ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zavod Antona Martina Slomška        

Osnovna šola montessori Maribor

Maribor, 14. 6. 2018

Razpis za prosto delovno mesto

 Medgeneracijska akademija Zavoda Antona Martina Slomška Maribor

O B J A V L J A

 prosto delovno mesto:

KOORDINATOR PROJEKTA ˝Večgeneracijski center Štajerska˝ na ZAMS

 Kandidati morajo imeti zaključeno najmanj 1. bolonjsko stopnjo (VI/2) strokovne izobrazbe, šest (6) let delovnih izkušenj po pridobljeni zahtevani izobrazbi na področju dela z ranljivimi ciljnimi skupinami in opravljen strokovni izpit s področja socialnega varstva ali potrdilo o usposobljenosti za strokovne delavce v socialnem varstvu na VII. ravni zahtevnosti.Pogodba o delu bo sklenjena za določen čas, polovični delovni čas, in sicer od 01.07. 2018 do 30. 06. 2019, z možnostjo podaljšanja zaposlitve.

Opis del in nalog:

- organizacija in vodenje neformalnih delavnic za otroke, mladostnike, odrasle  

(ustvarjalne, pridobivanje različnih veščin)  

- organizacija predavanj,

- administrativno delo za projekt,

- sodelovanje s partnerji v projektu.

 Poskusno delo: 3 mesece

 Pisne prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev naj kandidati pošljejo v zaprti ovojnici, z oznako ˝ZA RAZPIS˝, na naslov:

 Medgeneracijska akademija Zavoda Antona Martina Slomška Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor.

 Rok za prijavo je 10 dni. Rok začne teči naslednji dan od objave.

Opomba: uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.

 

 dr.Magdalena Šverc,

vodja Medgeneracijskega centra Zavoda Antona Martina Slomška

DRAGI NAŠI NAVIJAČI!

IMG 2244TIK PRED KONCEM ODDAJE NAM JE ZMANJKALO MALO GLASOV, DA BI ZMAGALI TUDI V FINALNEM KROGU ODDAJE GYMNASIUM.EU. HVALA ZA VAŠO PODPORO! BILI STE FANTASTIČNI!
RES JE ŠKODA, AMPAK TUDI SREBRO SE LEPO SVETI ☺
Iskrene čestitke Moniki, Andreju, Dominiku in Matiji!
Bili ste sijajni, zato ste dobili tudi največ glasov od
predstavnika Evropske pisarne in voditelja oddaje!
Na šoli nas je 3x manj kot dijakov Gimnazije Celje Center, tako da smo vseeno presegli vsa pričakovanja in dosegli veliko več kot smo pričakovali!
Mislim, da imamo vsi skupaj več kot dovolj razlogov za veselje, saj smo se od 16-ih gimnazij uvrstili na 2. mesto!
Lep pozdrav!

Silva Belšak, prof., bibliotekarka

Dan katoliškega šolstva

Predavanje je potekalo 28. septembra 2013 na Ponikvi v okviru 10. Slomškovega dneva.
Društvo katoliških pedagogov SlovenijeSlovenski katehetski urad in Župnija Ponikva so v sodelovanju z OŠ Blaža Kocena Ponikva in Komisijo za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci pripravili shod učiteljev, vzgojiteljev, katehetov in staršev, ki je bil tokrat organiziran tudi kot dan katoliškega šolstva na Slovenskem.
Več o Slomškovem dnevu lahko preberete tukaj.
Predavanje dr. Milivojević-a si lahko ogledate tukaj!

Med najbolj inovativnimi šolami na svetu tudi prva slovenska

Sporočilo za javnost!
Med najbolj inovativnimi šolami na svetu tudi prva slovenska

·       Zavod Antona Martina Slomška - Škofijska gimnazija, je prva slovenska šola, ki je bila izbrana za sodelovanje v projektu inovativnih šol »Pathfinder Schools«
·       Šole Pathfinder Schools so vodilne na svetu pri uporabi sodobnih tehnologij za izboljšanje poučevanja in učenja Microsoft je objavil, da je Zavod Antona Martina Slomška - Škofijska gimnazija, iz Maribora prva slovenska izobraževalna institucija, ki se je s sprejemom v projekt Pathfinder Schools uspela uvrstiti med najbolj inovativne šole na svetu. Šole Pathfinder Schools so vodilne na svetu pri modernizaciji izobraževanja s pomočjo sodobnih tehnologij ter pri uvedbi inovativnih načinov poučevanja in učenja, ki kar najbolje pripravijo učence na uspešno življenje v 21. stoletju. Letos je bilo za sodelovanje v projektu izbranih 65 novih šol, katerih predstavniki se bodo srečali na prireditvi Partners in Learning Global Forum, ki poteka med 7. in 10. novembrom v Washingtonu.

veberMS

Biljana Weber, generalna direktorica, Microsoft Slovenija: »Zavodu Antona Martina Slomška - Škofijski gimnaziji, iskreno čestitam za uvrstitev med izbrane inovativne šole, saj se zaveda, da je tehnologija lahko močan katalizator učenja, če se jo uporabi na ustvarjalne načine. Pri Microsoftu želimo z zagotovitvijo dodatnih orodij in virov okrepiti našo zavezo, da izboljšamo dosežke učencev s pomočjo digitalne vključenosti ter inovativnih praks poučevanja in učenja. Prizadevamo si, da bi bila mlada generacija kar najbolje pripravljena na  življenje in delo v 21. stoletju.«

Microsoft in izobraževanje
Partners in Learning
Microsoft Partners in Learning Global Forum 2011
www.slomskov-zavod.si

Microsoft na spletu
Spletna stran Microsoftove novice
RSS-povezava za novice v slovenščini
Slovenski Microsoft na Facebooku in Twitterju
Microsoft News Center

 

Microsoft je najavil 65 novih šol z vsega sveta, ki so bile zaradi odličnosti pri uporabi sodobnih tehnologij v izobraževanju izbrane za sodelovanje v projektu Pathfinder Schools. Med njimi je tudi Zavod Antona Martina Slomška - Škofijska gimnazija, ki je tako postal prva slovenska izobraževalna institucija, vključena v Microsoftov projekt inovativnih šol. Zavod Antona Martina Slomška iz Maribora je center vseživljenjskega učenja (medgeneracijsko središče), ki pod svojim okriljem združuje Škofijsko gimnazijo, vrtec Montesori, glasbeno in baletno šolo, dijaški dom in študentske domove, načrtujejo pa tudi odprtje andragoškega centra in doma za ostarele. Zavod razvija vseživljenjsko učenje, ki ga prepleta z vključevanjem najsodobnejših didaktični pristopov in sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij.
 
Projekt Pathfinder Schools je del Microsoftovega izobraževalnega programa Partners in Learning for Schools in zaveze, da za preoblikovanje izobraževanja po vsem svetu v desetih letih nameni skoraj 500 milijonov ameriških dolarjev. Program nudi osnovnim in srednjim šolam dostop do strokovnjakov za izobraževanje ter jim pomaga pri odkrivanju, izmenjavi in uvedbi najboljših praks. Prav tako spodbuja oblikovanje skupnosti za sodelovanje in izmenjavo znanja ter šolam pomaga do boljšega razumevanja, kako lahko s pomočjo tehnologije izboljšajo poučevanje in učenje. Šolam, ki so bile prek zahtevnega postopka prijave izbrane v projekt Pathfinder Schools, je na voljo največ prednosti programa.


Andrej Flogie, poslovni direktor Zavoda Antona Martina Slomška:

fotkaandrejsmall

»Z vključitvijo v Microsoftov projekt Pathfinder Schools bomo prek dostopa do novih znanj in veščin za razvijanje digitalnih kompetenc lažje uresničili številne kratko- in dolgoročne razvojne cilje našega medgeneracijskega središča. Projekt na stežaj odpira vrata za izmenjavo inovativnih idej in dobrih praks z vsega sveta ter nudi koristne informacije o tem, kako pri pouku čim bolje izkoristiti možnosti, ki jih ponujajo sodobne tehnologije.«

 


 
Letos se je za vključitev v projekt prijavilo skoraj 210 šol iz 58 držav, postopek prijave pa jih je uspešno zaključilo 65. V program Partners in Learning for Schools, katerega del so tudi inovativne šole Pathfinder Schools, ki jim je na voljo najtesnejša oblika sodelovanja, je sicer vključenih že skoraj 7000 izobraževalnih institucij. Od ustanovitve programa v letu 2003 je program skupaj dosegel več kot 196 milijonov učiteljev in učencev iz 114 držav. Njegovo delovanje podpira spletno omrežje Partners in Learning Network, ki sodi med največja svetovna profesionalna omrežja za izobraževanje.

Več informacij:
Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel. 051 671 103

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija