• slika03
  • Demo Image
  • Demo Image

10. obletnica vrtca

Molitev prihaja kakor zahvala

sama od sebe: iz zemlje, iz zraka, iz vode,

iz ust človeka in rož, iz nozdrvi živali.

Stojim v tem blestečem navalu svetlobe

kot deček v žitu – v zlati katedrali-

in jecljam proti nebu potihoma – Hvala.

(Tone Pavček, Večerna glasba)

Pesem Toneta Pavčka – Večerna glasba, je bila zapisna v vabilu, na svečano akademijo ob 10 letnici Hiše otrok – vrtca montessori, ki je potekala v petek, 18. 11. 2016 je v dvorani Zavoda Antona Martina Slomška. Okroglo obletnico so proslavili v zahvalo Bogu, sodelavcem in soustvarjalcem.

Kulturni program so pripravili učenci OŠ montessori in učenci Glasbene in baletne šole AMS, ki so skozi desetletje obiskovali vrtec montessori  ter otroci, ki vrtec montessori obiskujejo zadnje leto. Na prireditvi so spregovorili ravnateljica Hiše otrok – vrtec montessori Stanka Čremožnik Parpaillon, direktor zavoda Antona Martina Slomška dr. Ivan Štuhec, s. Terezija Tomazin – ravnateljica Hiše otrok – vrtca montessori v letih 20019 – 2013 ter nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Za presenečenje so poskrbeli zaposleni Hiše otrok – vrtca montessori, ki so z ubranim petjem poskrbeli za zaključno točko akademije.

Prijetno in sproščeno druženje so vsi prisotni nadaljevali ob okušanju torte.

Odzivi otrok, njihovih staršev in povabljenih gostov, ki so se akademije udeležili so  pokazatelji, da je pedagoški pristop montessori v slovenskem in  mariborskem okolju vedno bolj prepoznaven in cenjen.

Zapisala: Barbara Lipavšek

oblet2oblet3oblet4oblet5oblet6

oblet1

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija