• slika03
  • Demo Image
  • Demo Image

OBISK SMETARSKE EKIPE

17. maja 2017 je naš vrtec in osnovno šolo obiskala smetarska ekipa. V smetarski ekipi so bili trije smetarji in predstavnica iz podjetja Snaga d.o.o.

Z otroki smo obnovili znanje o ločevanju odpadkov in si pogledali samo praznjenje kesona v smetarski avtomobil. Otroke je zelo zanimal smetarski avtomobil in vsi gumbi in lučke, ki so na njem. Prijazni smetarji so nam pokazali, kakšen namen imajo gumbi, nekateri otroci pa so tudi vedeli povedati, da so lučke na vrhu avtomobila namenjene temu, da je avtomobil bolje viden na cesti. Izvedeli smo tudi, da smetarji začnejo delo zelo zgodaj zjutraj, delajo pa v vsakem vremenu.

Otroci so lahko tudi poskusili, kako je, če stojiš na stopnici na zadnjem delu smetarskega avtomobila.

Zapisala: Katarina Kranjčevič

DSCF4863DSCF4857DSCF4859

Dan odprtih vrat 2017

V letu 2017 smo imeli Dan odprtih vrat v soboto 18. marca z zbiranjem 9.30 uri. Ob 9.45 sta ravnateljica Stanka Čremožnik Parpallion in vzgojiteljica Barbara Lipavšek pozdravili navzoče ter predstavili vrtec in pedagogiko montessori. Čez dobro uro in pol je sledil še filmček ter vprašanja in odgovori.

Že vmes so se nekateri starši s svojimi malčki odpravili na ogled vrtca in predvsem jasli. Tam so lahko otroci, ob predstavitvi vzgojiteljev, preizkusili nekatere materiale, naredili nekaj izdelkov ter si pripravili malico.

Ves čas smo bili vzgojitelji na razpolago za pojasnila in pogovor ali druženje z otroki in odraslimi.

Dneva se je udeležilo okrog 30 družin, kar je lepo število.

Preživeli smo lepo in plodno dopoldne.

 

Zapisala Tina Berglez

 

IMG 5402IMG 5411

Dan odprtih vrat

V soboto, 18. 3. 2017, med 9.30 in 11.30 naš vrtec odpira svoja vrata.

Vabljeni otroci in starši, vsi, ki vas zanima, kako je pri nas.

Uvodoma bomo predstavili montessori pedagogiko in delovanje vrtca.

Ogledali si boste lahko vrtec.

Na voljo vam bomo za vprašanja.

V skupinah, jaslični in starejši, boste ob prisotnosti vzgojiteljic imeli možnost doživeti del tega, kar naši otroci živijo v vrtcu. Otroci bodo lahko delali z montessori materiali, starši izkušali dragocenost opazovanja.

dobrodosli Medium

Pustovanje 2017

PUSTOVANJE

Na pustni torek, 28.2.2017, smo se zjutraj maskirani zbrali v svojih matičnih skupinah, ki so bile posebej za ta dan spremenjene v delavnice. To leto smo imele vzgojiteljice temo različnih kontinentov. Maskirale smo se v tipične predstavnike petih celin, in sicer Azije, Evrope, Južne in Severne Amerike ter Afrike. Otrokom smo v sobah pripravile dejavnosti, ki so jim omogočale, da so lahko v enem dnevu obiskali praktično cel svet. Kasneje smo se skupaj z osnovno šolo zbrali v dvorani, kjer smo imeli rajanje ob glasbi.

 

Zapisala Ana Marija Zajc

Obisk Sv. treh kraljev

Na praznik Sv. treh kraljev so nas v goste povabili učenci OŠ montessori. Ob tem slovesnem dogodku so nam skupaj z učiteljicami pripravili kratek kulturni program. Predstavili so nam pomen Sv. treh kraljev in daril, ki so jih ti prinesli novorojenemu Jezusu. Nato so nam zaigrali na orffove instrumente  in zraven zapeli nekaj božičnih pesmi.  Vrhunec srečanja je bil prihod Sv. treh kraljev, katerih petje so otroci z zanimanjem poslušali.

Ob zaključku srečanja smo zapeli  še vsi skupaj in tako sklenili prijetno druženje.

Zapisala Barbara Lipavšek

DSC 0505DSC 0526DSC 0557

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija