• image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

Pohod vrtca na Mariborsko kočo

IMG 1409 MediumV soboto 6. junija 2015 smo se odpravili majhni in veliki lahkih nog naokrog. Najprej smo se z Mariborsko vzpenjačo odpeljali na vrh, potem pa pot pod noge do Mariborske koče.

Za pot smo se odločili v okviru naše celoletne aktivnosti, takoimenovane Mariborske transverzale - Lahkih nog naokrog.

Na poti nas je spremljala izkušena planinska vodnica Silva Grm, ki je bdela tako nad potjo kot nad tem, da smo se ob poti še česa naučili.

Bilo nas je izjemno veliko, imeli smo se lepo, vreme nam je nadvse služilo in rekli smo si: "To se pa splača ponoviti!"

kolektiv vrtca

 

IMG 1437 Medium   IMG 1495 Medium   IMG 1497 Medium Nekaj slik je še v galeriji.

Prejem certifikata

certifikat MediumZ veseljem sporočamo, da smo na današnji dan prejeli Certifikat vrtca montessori, ki ga podeljuje Združenje montessori Slovenije.

Zapisano je, "da vrtec deluje po prostopu montessori in je pristen model filozofije in prakse dr. Marie Montessori. Vrtec deluje v skladu s strogimi kriteriji, ki jih postavlja Združenje MONTESSORI. Je zagotovilo kakovosti in verodostojnosti vrtca montessori."

Počaščeni smo za prejem tega certifikata, ki nas izziva tudi za prihodnost, da bomo kos novim izzivom ter nadaljevanju in nadgradnji našega dela.


Kolektiv našega vrtca montessori

VABILO K VPISU

DSC 0224 MediumSpoštovani!

Vabimo vse, ki se odločate za vpis otroka v naš vrtec, da oddate informativno vpisnico. Takšen vpis je zgolj informativne narave.

Vpisni list najdete pod rubriko Obrazci.

Pozdrav iz vrtca,

Romana BEZJAK

v.d. ravnateljice vrtca

DAN ODPRTIH VRAT

DSC 0289 MediumSpoštovani!

Vljudno Vas vabimo vas na dan odprtih vrat našega vrtca!

Kdaj? sobota 14.3.2015 s pričetkom ob 9. uri.

Kje? Hiša otrok-Vrtec Montessori, Vrbanska c. 30,
2000 MARIBOR

Program:
9.00-9.15 zbiranje
9.15 – 9.30 predavanje o pedagogiki montessori
9.30-9.45 predavanje o našem vrtcu
9.45 – 10.00 vprašanja in odgovori
10.00-11.00 možnost ogleda učilnic in predstavitve materialov

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Izjava za javnost glede ustanovitve OŠ montessori v Mariboru

IMG 1230 MediumV slovenski javnosti se je po odločitvi Ustavnega sodišča, da je osnovnošolsko izobraževanje, ne glede na javno ali zasebno ustanoviteljstvo, potrebno 100% financirati, ker slovenska Ustava določa, da gre za obvezno izobraževanje, pojavilo več informacij o nameri Zavoda Antona Martina Slomška, da bo ustanovil novo Osnovno šolo.

V Zavodu smo od njegovega nastanka naprej načrtovali Osnovno šolo. Starši otrok iz vrtca montessori v Zavodu zadnja tri leta sprašujejo in si želijo, da bi njihovi otroci nadaljevali šolanje po metodi montessori. Vodstvo Zavoda je tako pred odločitvijo Ustavnega sodišča sprožilo formalne postopke za vnos v register šol pri pristojnem ministrstvu. S strani Zavoda je pripravljen ustrezen kader, program in prostori. Vse ostalo je odvisno od formalnih postopkov in od dejanskega interesa staršev. Zato je preuranjeno govoriti o tem da OŠ montessori v Mariboru bo.

Vsekakor pa je US odločitev staršev za vpis olajšalo, s tem pa dalo večjo možnost, da bo Zavod svoj načrt čimprej uresničil.

Strokovni direktor Zavoda AMS, dr. Ivan J. Štuhec

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija