• almanah edited
  • Dvajsetka-banner-685x260.jpg
  • Pouk zgodovina
  • ss-predstavitev

Božični čas nas je objel

bozicnica

Od začetka adventa naprej je na naši gimnaziji čutiti, da pričakujemo nekaj Velikega. Poleg različnih dogodkov, ki nas pripravljajo na rojstvo Odrešenika, se veselimo vsakoletne božičnice, sklepne prireditve na zadnji šolski dan v koledarskem letu. maskoteNa njej je tudi letos g. direktor, dr. Ivan Štuhec, v veliki pleteni košari iskal in dijakom prvega letnika s podvprašanji eno za drugo razkrival maskote, ki so jih zanje izbrale razredničarke. (V meniju Dijaki si lahko preberete opise novih maskot.)

V zgodbi o božični razprodaji v trgovini Jožef in Sin s.p. smo prepoznali pomembne svetopisemske detajle. Z veseljem pa smo se prepustili tudi lepim slovenskim melodijam Katarine in Aljaža ter novo nastale glasbene skupine iz 1. c, ki nam je med drugim zapela to, kar smo čutili prav vsi: "Božični čas nas je objel..."

Naj nas v prihodnjih dneh še močneje objame in nam ustvari dragocene zaklade za naše zbirke spominov.

mag. Milanka Sobočan, prof.

Več fotografij na šolski facebook strani.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija