• almanah edited
  • Dvajsetka-banner-685x260.jpg
  • Pouk zgodovina
  • ss-predstavitev

Tabor Vrednote slovenske osamosvojitve

VSOV četrtek, 30. 11. 2017, se je na naši šoli v okviru zgodovinskega krožka odvijalo izobraževanje o slovenski osamosvojitveni vojni. V dopoldanskem času nas je obiskal poslanec, g. Franc Breznik, ki nam je predaval o etiki in osamosvojitveni vojni. Nato smo se skupaj odpeljali v Pekre, v takratni 710. učni center Teritorialne obrambe. G. Breznik je bil član prve generacije slovenske vojske, zato nam je o tamkajšnjem usposabljanju in poteku pogajanj z JLA govoril iz lastnih izkušenj. Na Ljubljanski ulici smo si ogledali spomenik prvi žrtvi osamosvojitvene vojne. 
Po vrnitvi v šolo smo prisluhnili predavanju predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, g. Aleša Hojsa, ki nam je orisal priprave na osamosvojitveno vojno in sam potek vojne. Ob koncu smo prejeli še slovensko zastavo. Verjamem, da jo bomo ob priložnostih izobesili in nas bo spominjala na to, da smo lahko ponosni državljani Slovenije. S podpredsednico VSO, gospo Mojco Škrinjar, smo odprli debato o udeležbi na volitvah, o politiki in odnosu mladih do osamosvojitvene vojne. 
Vsem gostom se zahvaljujemo za čas in voljo, da med nas mlade širijo zavest o osamosvojitveni vojni in nas vedno znova opominjajo, zakaj smo lahko ponosni na svojo državo.

Lučka Godec, 2. b

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija