• almanah edited
  • Dvajsetka-banner-685x260.jpg
  • Pouk zgodovina
  • ss-predstavitev

»Dolga, dolga je cesta iz vasi v mesta…… Dolga, dolga je pot od človeka do človeka«

Dijakinja Barbara Pliberšek je v četrtek, 23. 11. 2017, v galerijskem prostoru gimnazije, postavila na ogled svojo prvo fotografsko razstavo z naslovom Vse poti vodijo v Santiago. S fotografijami je predstavila svoje nevsakdanje rojstnodnevno darilo. V intervjuju, ki sta ga pripravili dijakinja Tjaša in prof. Vida Ifko, je razmišljala takole:

"Pot v Kompostelo je stara romarska pot, po kateri so romarji hodili že v srednjem veku. Že takrat je bila Jakobova školjka simbol vsakega romarja, saj je predstavljala opravljeno pot do samega konca sveta, imenovanega Finesterre. Tudi sama sem imela svojo Jakobovo školjko ves čas pripeto na nahrbtniku. Romanje v Kompostelo sem kot darilo za svoj 18. rojstni dan dobila od svoje mami, ki se je 13. oktobra z menoj podala na 200-kilometrsko pot v Španijo. Ne pravim, da je bila pot enostavna. Trdim pa, da tega darila ne bi zamenjala za nobeno drugo. Na poti namreč ugotoviš, da so potrpežljivost, pomoč sočloveku in vztrajnost ene izmed najlepših in najpomembnejših vrednot. To ni bilo le darilo, bila je ena izmed dobrih popotnic za naprej, en spomin, za katerega sem trdno prepričana, da ne bo nikoli zbledel …"

Otvoritev je sklenila klavirska priredba Kreslinove Ceste, ki jo je zaigral Aljaž Gornik.

Maja Tuš Kolarič, prof.

Dolga je cesta razstava

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija