• almanah edited
  • Dvajsetka-banner-685x260.jpg
  • Pouk zgodovina
  • ss-predstavitev

Srečanje birmancev 2017 - Luč, ki prižiga luč

DSC 8471

V Zavodu A. M. Slomška je v soboto, 28. oktobra 2017, potekalo že tretje srečanje birmancev mariborske nadškofije z gospodom nadškofom Alojzijem Cviklom. Zbralo se jih je preko tisoč, iz več kot petdesetih župnij. Srečanje je nosilo naslov "Luč, ki prižiga luč" in mladi so se še bolj zavedli, da je Luč za vse njih in nas Jezus, ki nam kaže, kam je treba iti, da bomo veseli in srečni. Hkrati pa nas vabi, da smo tudi mi Luč za druge.

Glasbena podpora srečanja je bila ves dan odlična skupina Praznovalci, vzdušje pa je postalo najbolj naelektreno, ko sta se z motorji v nabito polno športno dvorano pripeljala Tim Gajser in njegov oče Bogomir. Tim je mladim zaupal, da zmoli pred vsako tekmo, da se vedno pokriža in pogovarja z Bogom. Posebej je poudaril, kako pomembno je vztrajati in ostati pogumen, tudi kadar je težko.

Po sveti maši so sledile delavnice. Eno od njih, na kateri so birmancem predstavili raznovrstne dejavnosti, ki potekajo na naši gimnaziji, so vodili prof. Bernardka Radej in vestni animatorji iz 1. c.

Več fotografij.

DSC 8527

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija