• vpis
  • 1na1 690

Srebrno priznanje iz španščine

Srebrno priznanje iz španščine je dosegla naša dijakinja EVA PINTARIČ iz 3.a razreda. 5. aprila 2014 je v Celju tekmovalo 76 dijakov, ki se španščino učijo 3. leto. Prvih 11 je dobilo zlata priznanja, Eva je dosegla 12. mesto.

Za odlično uvrstitev iskreno čestitamo!

mentorica Monika Bader in ŠgAMS

Voščilo za veliko noč

Apostol Pavel nam na velikonočno jutro pravi: »Mar ne veste, da malo kvasa prekvasi vse testo? Postrgajte stari kvas, da boste novo testo, ker ste nekvašeni. Kristus naše pashalno jagnje, je bil namreč žrtvovan. Praznujmo, pa ne s starim kvasom hudobije in zla, ampak z nekvašenim kruhom iskrenosti in resnice.«

(1 Kor 5, 6-8)       

V imenu Zavoda A. M. Slomška in vseh njegovih enot vam želim, da bi s pomočjo praznika Kristusovega vstajenja postali kvas za okolje in svet, v katerem živite in delujete!

dr. Ivan Štuhec                  

strokovni direktor Zavoda A. M. Slomška

Izdelava maket sob

image 14V petek, 11. aprila, smo dijaki drugih letnikov pri izbirnem predmetu ekologija predstavili naše izdelke, makete sob, za katere smo imeli mesec dni časa, da jih naredimo. Vsak posameznik si je izbral svoj material iz katerega je potem napravil svojo varčno, ekološko in trajnostno sobo. Te izdelke smo potem predstavili sošolcem ter jim povedali kaj bi spremenili v svoji sobi. Vsi skupaj smo se zelo potrudili, saj nam jih je ga. prof. Brecl tudi ocenila. Sama izdelava maket varčnih sob se mi je zdela zelo zanimiva in poučna, saj je v današnjem času zelo pomembno, da varčujemo z energijo in tako prihranimo pri stroških, naravni materiali pa ugodno vplivajo na naše zdravje in počutje.

Vesna Nemec, 2. c

image   image 2   image 3

Več fotografij v galeriji slik.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija