• pasica Miklavzev dobrodelni koncert 2018
 • dnevi za radovedne
 • almanah edited
 • Dvajsetka-banner-685x260.jpg
 • Pouk zgodovina
 • ss-predstavitev

Šolsko tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Dobitniki bronastega priznanja so:

 1. Manca Schmid
 2. Eva Weissensteiner
 3. Tjaša Hameršak
 4. Anja Krivec
 5. Lucija Novak
 6. Tia Jernej
 7. Krištof Bohanec

Na državno tekmovanje so se uvrstile:

 1. Manca Schmid
 2. Eva Weissensteiner
 3. Tjaša Hameršak

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke.

Mentorici: Anica Lorenčič Rukav, prof., mag. Jožica Brecl, prof.

Prostovoljci v Sončku

Soncek

Nekaj dijakov Škofijske gimnazije je obiskalo Varstveno-delovni center Sonček. Spoznali so varovance in se jim pridružili pri delu v različnih delavnicah. Dve od udeleženk sta po celodnevnem obisku zapisali:

Moje osebno mnenje je, da se ljudje niti približno ne zavedamo, kako smo lahko srečni, da smo popolnoma zdravi. Osebe, ki sem jih spoznala v Sončku, so ne glede na svojo bolezen zelo pozitivne, nasmejane, polne radosti, veselja, ki ga tako rade delijo z drugimi. Na življenje gledajo popolnoma drugače. Spoznala sem, kako malo je potrebno, da lahko nekomu z nekaj besedami in nasmehom na obrazu polepšaš dan.

Urška

V Sončku so se me je najbolj dotaknili dobra volja, optimizem in delavnost varovancev, ter vzpodbuda in prijaznost zaposlenih.

Manca

Načrti dijaške skupnosti v šol. letu 2018/19

Tudi v letošnjem šolskem letu je dijaška skupnost (DS) že zavihala rokave. Zbrali smo predstavnike razredov in se sestali na uvodnem srečanju. Nove predstavnike je pozdravil predsednik DS Miha Vogrin. DS bo tudi letos pripravila razredno uro, ki jo bodo predstavniki izvedli v svojih razredih, organizirala valentinov ples, skrbela za okrašene šolske prostore, pripravila miklavževanje in koledovanje … Novost tega šolskega leta pa je, da bo DS v novembru skupaj preživela konec tedna, kjer bomo uresničevali vse naše projekte, zbirali odlične ideje in se seveda imeli »fajn«.

Predstavniki Dijaške skupnosti v letošnjem šolskem letu so:

1. a: Tadej Raj in Bor Puhalj; 1. b: Urška Pitino in Nick Dajčman; 1. c: Anja Markuš in Lana Kopše; 2. a: Izidor Jelenc in Urh Špital; 2. b: Eva Lucija Krajnc in Mihaela Šatan; 2. c: Urša Berlič in Hana Ledinek; 3. a: Matic Turičnik in Barbara Brumen; 3. b: Anja Gregor in Lučka Godec; 3. c: Miha Vogrin in Vid Ules; 3. d: Nejc Mahorič in Marko Kričej; 4. a: Jakob Podjavoršek in Lina Kopše; 4. b: Urška Laznik in Matevž Pušnik; 4. c: Blaž Mahorič in Veronika Kukovec.

Mentorici dijaške skupnosti: Urška Koren, prof. in Monika Walter, prof.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija