• medgeneracijski festival 2015
  • 1na1 690
  • ss-predstavitev

Gospod nadškof med dijaki 4.ab

DSC 0628

V torek, 6. 10. 2015, se je pri pouku vere in kulture dijakom 4.ab razreda pridružil mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Dijakom je spregovoril o svojem življenju, o vlogi Cerkve v današnjem svetu in odgovoril na vprašanja, ki so mu jih zastavili dijaki. Srečanje z gospodom nadškofom je bilo zelo prijetno.

Lidija Sedar Hren, prof.

Rogla 2015

20151008 1703238. 10. 2015 -  dan, ko smo se dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška ponovno zbrali na tradicionalnem športnem vikendu na Rogli.

Trije dnevi so minili hitreje kot smo si mislili. Na voljo so bile različne akrivnosti: nogomet, odbojka, fitness, ples, plezanje, badminton, skupinska vadba, pohodi in bazen. Ob odlični družbi smo zelo uživali tudi v hrani, ki je na Rogli vedno izvrstna.

Nasvidenje prihodnje leto!

Maruša Rak, 3. b

Več fotografij lahko najdete na FB strani Škofijske gimnazije.

Mešani pevski zbor Škofijske gimnazije

Glasba in glasbeno udejstvovanje dijakov Škofijske gimnazije Maribor ima posebno mesto in vlogo v zavodu A. M. Slomška. Z dijaki se na pevskih vajah redno srečujemo dvakrat tedensko in sicer ob ponedeljkih med 13.45 in 15.15 ter sredah med 14.15 in 15.00.
Trenutno se pripravljamo na nastop v mesecu decembru in na še nekaj pomembnih nastopov v drugi polovici šolskega leta, vključno z zaključnim letnim koncertom.
Kmalu se bomo ob glasbi družili na intenzivnih vajah v Kančevcih, kamor odhajamo 6. in 7. novembra.
Fotografija je nastala na ponedeljkovih pevskih vajah.
K zboru ste vabljeni vsi dijaki od 1. do 4. letnika, ki radi pojete in se ob glasbi družite.

Nina Lorber, mag. art.

Pevski zbor

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija