• dnevi za radovedne
  • almanah edited
  • Dvajsetka-banner-685x260.jpg
  • Pouk zgodovina
  • ss-predstavitev

Informativna dneva 2018

informativni

"Zelo ste se potrudili." ali "Pri vas pa je res čutiti toplino in povezanost." ali "Dijaki so nam vse zelo lepo predstavili." in podobne pohvale so bile s strani obiskovalk in obiskovalcev izrečene ob vsakokratnem zaključku dvoinpolurnega programa informativnih dni. To nas seveda izjemno veseli in potrjuje naše delo ter v priprave vloženo energijo.

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, iskrena hvala, da ste nas prišli spoznat, hvala za zanimanje, sodelovanje in raznolika vprašanja. Dijakinje in dijaki so vas z največjim veseljem sprejemali ter vodili po gimnaziji in dijaškem domu, vas vključevali v delavnice ter druge predstavitve, za kar se jim iz srca zahvaljujemo. Znova so več kot dokazali pripadnost svoji Škofijski.

kolektiv Škofijske gimnazije A. M. Slomška

Utrinki z vseh treh terminov so shranjeni v albumu fotografij.

Bil je in za vedno bo "naš večer"

Maturantski ples

Teden pred našim velikim petkom se je že čutilo vznemirjenje. Zaključevali smo razredne predstavitve, se dogovarjali glede plesa s profesorji, naročali šopke za razrednike, potekale so bralne vaje veznega teksta, preživeli smo zadnje plesne vaje in še in še. Vladalo je napeto, vendar prijetno vzdušje, polno pričakovanj. V petek smo se prebudili v zasneženo jutro, dan je bil namenjen vsem potrebnim pripravam in večer se je približal s svetlobno hitrostjo. Takoj ko je bilo konec zadnjega plesa na generalki, se je dvorana napolnila z gosti. Komaj smo zadihali, že se je slovesni prihod začel. Večer je kljub začetnim tehničnim težavam minil tako, kot smo si ga zamislili. Po uradnem delu in večerji je sledila tudi torta velikanka. Siti in veseli smo plesali do jutranjih ur. :-) Zagotovo nam bo maturantski ples vsem ostal v lepem spominu! Če ne drugega, si bomo v d-razredu za zmeraj zapomnili, da sodelovati pri organizaciji tako velikega dogodka ni mačji kašelj.

 Ana Golob, 4. d
 
Več fotografij na šolskem facebook profilu.

Šolsko tekmovanje v znanju biologije

Dobitniki bronastega priznanja iz šolskega tekmovanja v znanju biologije:

  1. letnik: Klara Repolusk, Sara Nabernik, Mark Anton Ramšak,
  2. letnik: Anja Škamlec, Pia Šoštarić, Natalija Zarnec,
  3. letnik: Gloria Orgolič,
  4. letnik: Lucija Pišek, Maja Ferlič, Anže Feguš.

 Na državno tekmovanje so se uvrstile:

Klara Repolusk, Anja Škamlec, Gloria Orgolič in Lucija Pišek.

Vsem dobitnikom bronastih priznanj iskrene čestitke, uvrščenim na državno tekmovanje pa mnogo uspeha!

mentorici Anica Lorenčič Rukav, prof. in mag. Jožica Brecl, prof.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija