• poletni dan 2017 slide
  • Dvajsetka-banner-685x260.jpg
  • Pouk zgodovina
  • ss-predstavitev
  • 1na1 690

Zaključna akademija 2017

DSC 0126

Prijetne občutke na zadnji šolski dan smo dopoldan delili prav vsi prisotni na zaključni akademiji v dvorani Zavoda A. M. Slomška. Z aplavzom smo nagradili najuspešnejše dijakinje in dijake iztekajočega se šolskega leta. Zvrstili so se po razredih in iz rok gospe ravnateljice za svoje dosežke prejeli javne pohvale. Posebne pohvale so za svoje celoletno delo in trud po sklepu učiteljskega zbora prejeli naslednji dijaki in dijakinje:

Ana Golob, 3. d, kot animatorka leta,

Urban Pfeiler, 4. a, kot kulturnik leta,

Rahela Repina, 4. b, kot naravoslovka leta,

Ana Vita Urh, 4. a, kot fotografinja leta,

Miha Kvas, 4. c, kot športnik leta,

Alja Jurič, 2. b, kot športnica leta.

Skozi prireditev smo simbolično skupaj odštevali od 10 do 3 - 2 - 1 - POČITNICE. Naj bodo mirne, varne, vesele, zabavne, ustvarjalne, dolge in ravno prav vroče! Naužijmo se jih!

Inovativni oddelek 2017/18

Dijaki so bili izbrani v inovativni oddelek na podlagi točk, ki so jih pridobili z učnim uspehom in z zaključnimi ocenami obveznih predmetov v 7., 8. in 9. razredu OŠ.

V inovativni oddelek so bili sprejeti kandidati, ki so zbrali 156 točk ali več.

Dijaki, ki niso bili sprejeti v inovativni oddelek, bodo razporejeni v ostala oddelka. Te dijake prosimo, da pokličete v svetovalno službo (tel. 059 092 215), da se dogovorite glede izbirnih predmetov.

ravnateljica
Irena Rebolj Kraner, prof.

Animator je vedno ZA ali smeh in blato na letošnji šoli za animatorje

Anima. Duša. Torej izpeljanka animator pomeni nekoga, ki daje dušo oz. ljudi za nekaj navdušuje. Toda kako to izpeljati? Tega smo se dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška učili na šoli za animatorje.

Ta se je letos odvijala od 14. do 16. junija 2017 v Veržeju, razdeljena je bila na dva dela: ABC in ČDE stopnjo. Prvo je letos naredilo vseh 34 dijakov prvega letnika, druga stopnja pa poteka v dveh delih, zato jo je letos uspešno zaključilo samo 7 dijakov tretjega letnika.

Začelo se je v sredo z večerjo, končalo pa z zaključno mašo v petek. Veliko smo se naučili o skrivnostih animiranja, veliko je bilo smeha in plesa. Tega smo še kar uspešno in neboleče osvojili.

Prvim letnikom je bilo zadnji dan malo manj do smeha, saj so morali preživeti krst. Slednji ni bil ravno težek, je pa zato vključeval veliko blata ter fizičnih preizkušenj. Vendar so ga vsi opravili, s čimer so potrdili neke vrste moto animatorske šole: »Animator je vedno ZA!«

Vita Jana Bohanec, 2. a

IMG 2597IMG 2599IMG 2600IMG 2632IMG 2638IMG 2641IMG 2646

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija