• 25 obletnica 1
  • ss-predstavitev
  • 1na1 690

Zlato priznanje

Z velikim zadovoljstvom in ponosom sporočamo, da imamo med dijaki prejemnika zlatega priznanja na državnem tekmovanju iz zgodovine. To je dijak 4. c razreda, Klemen Gartner. Čestitamo in upamo, da bo naklonjenost historični znanosti ohranjal tudi v študijskih letih.

Mentorica: mag. Damjana K. Čarman, prof.

 

Klemen

Shakespeare na čaju s Cervantesom

DSC 5281

V šolski knjižnici smo dijaki pripravili krajšo kulturno prireditev, ki je obeležila štiristoletnico smrti W. Shakespearja in M. Cervantesa. Gostje so lahko prisluhnili sonetom, komedijam, citatom in drugi poeziji v angleškem, španskem in slovenskem jeziku, seveda pa ni manjkalo niti informacij in zanimivosti o življenju obeh umetnikov. Ali ste vedeli, da je Hamlet Shakespearova najdaljša igra? In da je Cervantes preživel pet let kot vojni ujetnik, ker so bili njegovi domači preveč revni, da bi ga odkupili?

Uživali smo ob piškotih in dobri besedi. Se že veselimo naslednjega literarnega srečanja!

Teja Gerjovič, 3. a

Nagradna strokovna ekskurzija

Udeleženci kviza in ustvarjalnega natečaja Jaz čas in domovina smo bili počaščeni z nagradno ekskurzijo, ki smo se je udeležili 25. 4.2016. Najprej se je naše avtobus ustavil v Parku vojaške zgodovine Pivka, kjer smo si imeli možnost napasti oči na najrazličnejših vojaških napravah, vozilih in plovilih iz časa naših staršev in starih staršev. Ob razstavnih eksponatih ter filmih smo se seznanili s procesom slovenske osamosvojitve in takratnih težav ter se nato po dveh urah in pol odpravili do rojstne hiše zgodaj preminulega Dragutina Ketteja. Za nekatere je bil to oddih od suhoparnih vojaških naprav in so prav uživali v vasici Prem. Ko smo zaključili z ogledom njegove hiše, pa smo se odpravili v Postojno, kjer so nam tamkajšnji gimnazicij s profesorico razkazali njihovo mesto. Po ogledu mesta, znanega po veliki kraški jami, pa smo se okrepčali ter odpravili proti domu. Med vožnjo so nas Jure, Martin, Ema in Aljaž presenetili z recitacijo Kettejeve poezije in tako zamudo pri odhodu koristno nadoknadili.

David Savnik, 2. c

DSC 0012A

Več fotografij se skriva za spodnjo puščico.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija