• jaz cas in domovina video
  • 25 obletnica 1
  • ss-predstavitev
  • 1na1 690

Graz v jesenskih barvah

Graz1

25. oktobra smo se dijaki začetne in nadaljevalne nemščine 4. letnika z vlakom podali v Graz. Kljub polnemu urniku ogledov in znamenitosti, smo imeli dovolj prostega časa, da smo še sami raziskali skrite kotičke tega prelepega mesta.

Med drugim smo obiskali tudi Schlossberg, ki je bil zavit v jesenske barve. Imeli smo možnost spoznati avstrijsko kulturo - videli smo narodno nošo, okusili njihovo hrano in kar je najbolj pomembno, govorili nemško.

Preživeli smo čudovit dan s sovrstniki, pa tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Meniva, da se bomo v Graz še vračali, morda že v božičnem času.

Larisa Hutter in Gaja Šilak, 4. c

Rezultati tekmovanja iz logike

Najbolje uvrščeni dijaki na šolskem tekmovanju iz logike, ki se bodo udeležili državnega tekmovanja, so:

Ivana Poglajen, 1. d,
Urška Ferlež, 1. d,
Maj Virant, 3. d in
Tone Krnc, 4. a.

ČESTITAMO!

mentorica: Karmen Hebar, prof.

Mariborčani Mariboru

Mrzlo jesensko dopoldne so maturanti zgodovinarji preživljali na mariborskih ulicah in s svojimi prispevki odstirali bogato dediščino preteklosti, ki daje značaj mestnemu jedru in ožji okolici. Po opravljenih predstavitvah pod naslovom Mariborčani Mariboru, v katerih smo spoznali pravnika, športnika, umetnike, znanstvenike, duhovnika, župana, vojaka, arhitekte, industrialca in še kakšen poklic bi lahko našteli, smo skupaj družno ugotavljali, da je mariborska dediščina bližnje preteklosti tako bogata, da smo lahko brez sramu več kot ponosni nanjo. Težava je le, da nam ni poznana in se zato prehitro zavistno oziramo preko Drave v smeri središča države.

Kakorkoli že, prvi del mature je pod streho, nekaj strešnikov pa bo v naslednjih mesecih še potrebno dodati.

Mag. Damjana K. Čarman, prof.

Ekskurzija2

Ekskurzija1

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija