• 1na1 690

Podeljena priznanja Lions kluba Maribor za prostovoljsko delo

2014 10 18 medgeneracijski delavnice 030-024V soboto, 18.10.2014, so člani Lions kluba Maribor podelili priznanja za prostovoljsko delo.

Za pomoč misijonom sta zlato priznanje prejeli Pija Pukšič in Karla Kaisersberger, pod mentorstvom profesorja Janija Družovca in profesorice Mojce Kelbič Đajić.

Srebrno priznanje je za delo animatorke prejela Nina Muškotelc, pod mentorstvom profesorja Janija Družovca in profesorice Lidije Sedar Hren.
Za udejstvovanje na prostovoljskem področju (v priložnostnih akcijah, družabništvo starostnikom in prispevke za glasila in medije) je srebrno priznanje prejela Veronika Selinšek, pod mentorstvom profesoric Karmen Hebar in Andreje Šverc.

Hvala za opravljeno delo ter iskrene čestitke!

Prof. Karmen Hebar

 

Maturitetna ekskurzija

Maaturanti

V petek, 10. 10. 2014, ko nam je jesen razkošno postregla z obiljem sonca, so se maturanti – zgodovinarji odpravili na maturitetno ekskurzijo, ki smo jo izvedli v nam bolj ali manj domačem Mariboru. Tudi tisti, ki so doma v Mariboru so prvič slišali, da je imel Maribor na Pekrski gorci drugo največjo skakalnico v Sloveniji, da je bil Maribor med II. svetovno vojno 29 krat bombandiran, da je po II. svetovni vojni mariborska industrija zaposlovala 16% vsega slovenskega aktivnega prebivalstva in še marsikaj drugega. Tokrat so se maturanti znašli hkrati v vlogi predavateljev in poslušalcev. Obe vlogi sta se jim odlično podali. Presenetljivo dobro so opravili vlogo publike in z zanimanjem ter z mnogimi vprašanji preverili poznavanje tematike pri predavateljih. Tako smo v petih urah prekolesarili Maribor po dolgem in po čez in spoznavali njegovo preteklost od prazgodovine do osamosvojitvenih časov. Da je v nas res nekaj zgodovinskega, so dokazovala tudi naša kolesa, ki si vsaj nekatera že zaslužijo vstopnico med starodobnike.

Mentorica: mag. Damjana K. Čarman

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija