• poletnidan
  • jaz cas in domovina video
  • 25 obletnica 1
  • ss-predstavitev
  • 1na1 690

Akademija ob koncu šolskega leta

IMG 5431

Na zaključni akademiji na zadnji šolski dan so najuspešnejši dijaki in dijakinje iz rok gospe ravnateljice prejeli javne pohvale. Poleg vseh odličnih dijakov tudi tisti dijaki, ki so skozi celotno šolsko leto izstopali na različnih področjih. Vsem iskreno čestitamo za prizadevno delo in trud!

Akademijo je spretno povezovala dijakinja Patricija, z lepimi slovenskimi pesmimi jo je popestil šolski bend, eno od svojih zadnjih plesnih točk pa je na šolskem odru odplesala maturantka Manca. Gospod direktor nas je ob koncu spomnil na rojstni dan naše domovine in nam položil na srce, naj varujemo slovenski jezik, zgodovino in kulturo.

Razredniki so nato v matičnih učilnicah izbranim dijakom podelili razredne pohvale, vsem pa tudi zaslužena spričevala. Ni nam preostalo drugega, kot da si zaželimo dolge, vroče, sproščene počitnice!

Zaključna sveta maša 2016

za splet

Sveta maša ob zaključku šolskega leta, ki jo je vodil gospod nadškof Alojz Cvikl, je združila našo hvaležnost za vse, kar nam je bilo dano od meseca septembra do danes in dva velika dogodka, ki zaznamujeta letošnje šolsko leto – začetek svetega leta Božjega usmiljenja in 25. obletnico samostojnosti naše domovine. Dijaki so s svojim sodelovanjem pri maši naše misli usmerjali na te tri iztočnice. V pridigi se jih je dotaknil tudi gospod nadškof. Svojo pridigo je začel z zanimivim vprašanjem – zakaj kristjani, ki so dolgo vztrajali v veri, na neki točki vero zapustijo. In podal je tudi odgovor – ker ne rastejo več na duhovnem področju. Opozoril nas je, da živimo v času, kjer je pogosto v ospredju lastni jaz, ki nam postavlja oviro, da bi lahko srečali Boga. Priložnost za srečanje z Bogom nam daje tudi sveto leto Božjega usmiljenja. Izpostavil je dejstvo, da je ravno v tem letu tudi obletnica samostojnosti naše domovine, kar nas navdaja ne le s ponosom, ampak tudi z odgovornostjo. Poudaril je, da sta ravno sebičnost in brezbrižnost tista, ki onemogočata delo za skupno dobro, zato nas je povabil, da bi se trudili za spoštovanje, dialog in usmiljenje v naših odnosih. Na poseben način smo vse to združili tudi v obredu prinašanja darov. Letos so darove prinašali predstavnikih posameznih regij naše domovine, iz katerih prihajajo dijaki naše gimnazije. Prinesli so stvari, ki so tesno povezane z njihovimi regijami, vse skupaj pa smo povezali z življenjem v preteklem šolskem letu. Seveda je mašo zaznamovalo tudi veselo dijaško petje in tako smo na najlepši način zaključili naše šolsko leto in se pripravili na počitnice.

s. Barbara Babšek, prof.

Inovativni oddelek 2016 17

Dragi bodoči dijaki inovativnega oddelka!

Med prijavljenimi kandidati za vpis v inovativni oddelek so bili sprejeti kandidati, ki so zbrali 147 točk ali več.

 

ravnateljica
Irena Rebolj Kraner

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija