• jaz cas in domovina video
  • 25 obletnica 1
  • ss-predstavitev
  • 1na1 690

Podelitev maturitetnih spričeval 2016

zlatiMnogo zadovoljnih in nasmejanih obrazov je bilo videti danes na slovesni podelitvi maturitetnih spričeval. Generacija 2012-2016 je uspešno zaključila gimnazijsko izobraževanje! Gospa ravnateljica je z veseljem pozdravila zbrane v dvorani Zavoda A. M. Slomška in maturantom čestitala za dosežene rezultate. Poslovni direktor, gospod Andrej Flogie, tokrat tudi v vlogi starša, se je zahvalil staršem, ki so svoje otroke pred štirimi leti zaupali Škofijski gimnaziji in izrazil prepričanje, da so dijaki v štirih gimnazijskih letih doživeli veliko lepega. Iz zelenega klasja so dozoreli v zrelo klasje.

Zbrane je nagovoril gospod nadškof s kratkim bogoslužjem ter najuspešnejšim maturantom podelil posebna priznanja. Deset dijakinj in dijakov Škofijske gimnazije je bilo odličnih vsa štiri leta in tudi na maturi. Zlati maturantki sta postali Karin Petko in Klara Šibila. S 100 % uspešnostjo je maturirala prva generacija inovativnega oddelka.

Dragi maturanti, veselite se počitnic, veselite se študijskih dni, veselite se življenja! Srečno vsem!

4d

Več fotografij s slavnostne podelitve je objavljenih na šolski facebook strani.

Land art v prvih letnikih pri urah likovne umetnosti.

STAVBA UPANJA
Iz različnih materialov, ki sva jih našli v naravi, sva zgradili maketo stavbe upanja. Palice predstavljajo prepleteno ogrodje, ki ščiti njeno bistvo in sicer cvet v sredini, ki ponazarja upanje. 
Z umetnino sva želeli prikazati, da vedno obstaja vsaj kanček upanja, toda včasih se moramo res potruditi, da ga najdemo.
 
01 Land art
 
Urška Murko in Julija Pia Turk, 1. a
 
V današnjem času je okolje izredno onesnaženo. Četudi odpadke ločujemo, recikliramo in odlagamo na smetiščih, to še ne pomeni, da popolnoma izginejo. Ljudje bi se morali začeti zatekati nazaj k naravi. Metlica iz naravnih materialov simbolizira čistočo ter neokrnjenost narave, koš pa onesnaženost. Zamislimo se nad razmerjem v njuni velikosti.
 
02 Land art
 
Aneja Miholač in Martina Gaal, 1. a

Spoznavni dnevi 2016

 SD2V preteklem tednu smo na šoli sprejeli naše novo vpisane dijake na t. i. spoznavnih dnevih. Skupaj z animatorji (dijaki višjih letnikov), profesorji in duhovnim asistentom smo preživeli aktiven dan in pol, v katerem smo ob Malem princu razmišljali o naših odnosih in iskanju sreče.

Spletli smo nove prijateljske vezi in zagotovo bodo prvi koraki v srednjo šolo lažji (kot pričajo fotografije na spodnji povezavi).

Nasvidenje v septembru.

 sd1 SD3

  Več fotografij na šolski facebook strani.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija