• 1na1 690
  • medgeneracijski slider zams-14

Dr. Ligaya A. Acosta

V torek, 30. 9. 2014, nas je obiskala Filipinka dr. Ligaya A. Acosta. Spregovorila nam je o škodljivih učinkih kontracepcije, splavu ter seveda pravem načinu življenja. S sabo je prinesla tudi majhen plastični zarodek, katerega smo si lahko pobliže ogledali, da si lažje predstavljamo, kako izgleda otrok v materinem telesu star šele nekaj tednov. Postalo nam je jasno, zakaj je naslov njenega predavanja Odprimo Slovenijo življenju.

Silva Belšak, prof., bibliotekarka

Ligaya.3.IMG 7179

Vabilo na podjetniška dneva za dijake

Slovenija, Evropska unija in celoten svet se nahajajo v najpomembnejšem obdobju nove gospodarske revolucije, najmočnejše in največje do zdaj. Revolucije, ki nas pelje iz postindustrijske dobe v družbo znanja, v kateri je inoviranje motor gospodarstva na vseh ravneh in v vseh vrstah organizacij.

Podjetniških talentov z visokim potencialom je zelo malo in so v vsakem narodu najdragocenejši človeški vir, zato jih je treba celovito podpreti. Na Zavodu Antona Martina Slomška smo prevzeli pobudo in skupaj s Tovarno podjemov (podjetniški inkubator Univerze v Mariboru) oblikovali podjetniški program za dijake pod imenom "Valilnica dijaških idej". Le ta je del celovitega programa za podjetniški preboj univerzitetnega mesta Maribor z imenom Start:up Maribor (www.startupmaribor.si in www.facebook.com/startupmaribor). Izvaja se kot izbirna vsebina, ki dijakom ponuja priložnost, da svoje ideje preizkusijo v praksi.

V okviru jesenskega programa 2014 bomo na Zavodu Antona Martina Slomška v četrtek 9. in petek 10. oktobra izvedli podjetniška dneva za dijake v formatu podjetniških vikendov, na katerih želimo povezati dijake različnih mariborskih srednjih šol in jih spodbuditi k angažiranju znanja v neposredni podjetniški praksi. Mladi bodo v dveh dneh druženja drug drugemu predstavili svoje poslovne ideje, sestavili ekipe in nato v dveh dneh pod mentorstvom mladih podjetnikov in svetovalcev razvili prvi koncept izdelka oziroma storitve. Udeležba v programu je za dijake in učitelje seveda brezplačna.

Več informacij in podatke za elektronsko prijavo lahko pridobite v priloženem dokumentu.

Zgledno sodelovanje 1. a in 2. a razreda

IMG 2467Prejšnji teden so nam naši botri, dijaki 2. a razreda, dodelili posebno nalogo. Speči jim moramo pecivo, so nam naročili. Konec tedna smo doma pridno pekli in danes v šolo prinesli veliiiiko peciva. Naši botri so bili navdušeni in zelo zadovoljni z nami. V času malice smo se dijaki obeh razredov zbrali pri skupni mizi in se z veseljem posladkali.

Anne-Marie Gregorec, 1. a

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija