• 1na1 690
  • md-koncert14

Duhovno srečanje 1.b

ds 1.a1

Ali že poznaš tiste dneve, ki jih preživiš skupaj s sošolci in prijatelji? Pa ne v šoli! Mislim na dneve ob koncu napornega tedna, ki se raztezajo še dolgo v noč. Morda si za to že slišal, morda celo doživel. Ampak fazani iz Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška take dneve znamo brez dvoma najbolje izkoristiti.

V petek, 21. 11. 2014, smo se dijaki 1. b razreda, skupaj s profesoricami in animatorji, odpravili v dom Škorpijon, kjer smo preživeli dva dni. Ko smo prispeli, smo najprej zapeli nekaj pesmi, se igrali različne igre in odšli v sobe. Veliko smo izvedeli o sv. Petru, si ogledali film Poslednje darilo, se sproščali na svežem zraku in tudi najedli smo se različne hrane. Vendar najbolj edinstven in nepozaben je bil zabavni večer. Sestavljen je bil iz raznih zabavnih norčij, v katerih smo sodelovali vsi. Ena izmed takšnih iger je bila igra "voznišk izpit", pri kateri je avto nenadoma dobil mokre stole. Tisti, ki so bili "žrtve" te igre, so to ugotovili malo prepozno. Ob enajsti uri smo se odpravili v sobe, kjer smo se pogovarjali dolgo v noč. A seveda ne predolgo, saj smo vedeli, da nas bodo zjutraj animatorji že zgodaj zbudili. In res je bilo tako. Ob pol sedmih smo že imeli na obrazih robčke, napojene z vodo.

Kljub temu da nas je to več kot le prebudilo, je bila dobra »fora«. Po jutranjem razgibavanju smo pojedli zajtrk, pospravili sobe, se zabavali in se skozi odlomek iz filma naučili še nekaj o sv. Petru. Nato smo po skupinah sestavili besedila, ki smo jih vključili v mašo. Pojedli smo kosilo in prišel je čas za odhod. Ni dvoma o tem, da si vsi želimo še več tako zabavnih, s smehom napolnjenih, dni, ob katerih se sprostimo, pozabimo na naporne šolske dni in drug drugega spoznamo še v drugačni luči.

                                                                                                                                    Kim Obaha, 1. bda 1.b2

ds 1.b 1

 

 

Fotografska razstava – Narava od blizu

WP 20141120 001V četrtek, 20. 11. 2014, je na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška potekala otvoritev fotografske razstave gospoda mag. Toneta Brecla, v kateri so predstavljene čudovite fotografije dreves in drugih rastlinskih vrst, ki jih je razstavljavec zbiral že več let. Že v otroštvu se je navduševal nad naravo, kasneje pa se je začel ljubiteljsko ukvarjati s fotografijo. Kot je sam dejal, so mu bile barve ljubše in izrazitejše v diapozitivih, ki pa jih je kaj kmalu nadomestila digitalna fotografija. Na razstavi smo bili prisotni dijaki maturanti umetnostne zgodovine, ekologi tretjih letnikov in vsi drugi, ki jim je pri srcu fotografija v povezanosti z naravo. Dogodek so z glasbenimi točkami popestrili dijaki 1. d razreda naše šole, tako da smo razstavo vsi zapustili z nasmehom na obrazu. Spremljale so nas besede gospoda Brecla, ki je dejal, da naj si najprej ogledamo fotografije, potem pa naj ne oklevamo in si rastline ogledamo tudi v naravi.

Saška Kurnik, 3. c

WP 20141120 008   WP 20141120 011   WP 20141120 012

Duhovno srečanje 3. AB

ds 3ab1

V petek, 7. 11. 2015, smo se dijaki 3. ab razreda odpravili na duhovno srečanje, katerega osrednja tema je bila spoznavanje Jezusa ter nas samih.

V domu Planinka na Pohorju smo se med »poukom«, ki je trajal do večernih ur, sproščali z zanimivi igrami, ki smo jih pripravili skupaj z animatorko Nadjo, dan pa sklenili z zabavnim večerom v stilu modne revije po naše.

Na tem duhovnem srečanju smo se vsi zelo zabavali, ob tem pa smo hkrati malce bolje spoznali Jezusa, nas same ter naše sošolce, s katerimi smo se še bolj povezali.

Nina Muškotelc, 3.ab

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija