• Pouk zgodovina
  • ss-predstavitev
  • 1na1 690

Spomini na angleško ekskurzijo

2c.1jpgDijakinje in dijaki 2. c razreda so se v okviru medpredmetnega povezovanja minuli teden mudili v Londonu. Pisne spomine zdaj zbirajo in bodo kmalu na voljo za javnost, dijak Luka Ogrizek pa je že strnil svoja doživetja v zanimiv video prispevek. Vabljeni k ogledu Londona skozi dijaške oči.

Dan Downovega sindroma

Na naši šoli smo danes, 21. marca, ki je prav tako kot prvi pomladni dan tudi dan Downovega sindroma, obuli pisane nogavice.

Pisane nogavice simbolizirajo drugačnost in podporo ljudem z Downovim sindromom. S to gesto smo želeli dijaki 1. b povedati, da sprejemamo in cenimo drugačnost med ljudmi. V današnjem času te strpnosti primanjkuje.

Veliko o težavah in pričakovanjih ljudi s posebnimi potrebami smo slišali pri predmetu vera in kultura. Z veseljem smo podprli projekt "pisane nogavice." Če vam danes ni uspelo obuti pisanih nogavic, jih lahko obujete čez leto in se s to gesto urite v sprejemanju drugačnosti na vseh področjih vsakdanjega življenja.

Lea Lobenwein in Lučka Godec, 1. b

Downov sindrom

Spomini na madžarsko ekskurzijo

BudapestV začetku februarja so se dijaki zgodovinskega krožka mudili na strokovni ekskurziji na Madžarskem - obiskali so glavno mesto Budimpešto in nekaj krajev ob Blatnem jezeru. Za osvežitev spomina nam je dijak Luka Ogrizek iz 2. c razreda pripravil kratek film o ekskurziji.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija