• 1na1 690
  • ss-predstavitev

Pomembno obvestilo

V času počitnic, od 1. do 17. avgusta 2015, bo tajništvo šole odprto vsak dan  od 9.  do 12. ure!

Lep preostanek počitnic!

tajnik

Podelitev maturitetnih spričeval 2015

 

Slovesnost podelitve maturitetnih spričeval danes, 13. julija 2015, se je začela ob 10. uri v šolski dvorani z državno in maturantsko himno. Besedno bogoslužje je vodil mariborski metropolit in nadškof mag. Alojzij Cvikl, ki je maturantom zaželel, naj se v življenju kot sončnice (ki so s pšeničnim klasjem simbolno krasile dvorano) obračajo za pravimi vrednotami, katerih prva je Ljubezen - ljubezen.

Gospa ravnateljica je podelila številne javne pohvale in razglasila športnika leta (Aljaž Hameršak), športnico leta (Lucija Cojzer) in glasbenika leta (David Pintarič). Gospod nadškof pa je podelil najžlahtnejša priznanja odličnim na maturi: Žanu Cimermanu Lobniku in Janu Šajtu Duhu; odličnim vsa 4 leta in na maturi: Agnes Kojc, Domnu Kotolenku, Barbari Anžel in Bernardi Petek in seveda zlatima maturantkama:

Ani Karneža (32 točk) in Maji Vöröš (33 točk).

Iskrene čestitke vsem maturantom za lepe uspehe in srečno v življenju!

Marija Repina, prof.

Tabor v Posočju

23. maja 2015 je minilo 100 let od prve smrtne žrtve na soški fronti. Konec junija, 100 let kasneje, pa se je sedem dijakov in dva profesorja odpravilo na štiridnevni tabor v Posočje, kjer smo in situ odstirali tragedijo, ki je zaznamovala vse: moške in ženske, otroke in starce, ljudi in živali, branilce in napadalce, civiliste in vojake, živi in neživi svet. Sledi fronte smo odkrivali na Javorci, zgodovinski poti v okolici Kobarida, na Mengorah, Kolovratu, Klužah, v tolminskem in kobariškem muzeju, na sedežu fundacije Pot miru. Muzeji na prostem in prepričljiva beseda izgovorjena v primorskem narečju je tisto, kar je udeležence nagovarjalo do te mere, da smo ob zaključku tabora sklenili v naslednjem šolskem letu z raziskovanjem nadaljevati. Tabor se je odvijal v razkošju naravne dediščine, ki jo ponuja svet ob Soči in Nadiži, zato ni izostalo spoznanje, da je Slovenija izredno lepa, le poznamo je ne dovolj. Zato se žal naše oči prepogosto obračajo  preko državne meje in tam oko išče tisto, kar ima doma. Sproščeno vzdušje na taboru pa je težko opisati, potrebno ga je doživeti.

S taborom smo vsebinsko zaobjeli aktivnosti, s katerimi smo v tem šolskem letu obeležili 100. obletnico 1. svetovne vojne in začetek soške fronte.

mag. Damjana K. Čarman, prof.

 

Soca2Soca3Soca4Soca5soca6Soca7Soca8Soca1

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija