• soba podolgovata
    Save
  • 2 podolgovata
    Save

Obisk duhovnika v adventnem času

V sredo, 13. decembra 2017, je naš dijaški dom obiskal pater Branko Cestnik. Zvečer smo se zbrali v jedilnici in prisluhnili pripovedi o njegovi mladosti.

pater 1 mala

Z veseljem je govoril o svoji preteklosti, izpustil ni niti padcev in norosti, ki jih je počel. Iz njegove zgodbe smo lahko spoznali sporočilo, da ima vsak človek v življenju vzpone in padce, vendar se lahko pobere in najde pravo pot. Res pa je, da lahko vsakdo hitro skrene s te poti, saj v obdobju mladosti intenzivneje spoznava nove ljudi, nov svet, nova pravila in pridobiva novo znanje. Vsakdo se lahko spremeni s slabega na dobro ali obratno – na to nas je želel opozoriti naš gost.

pater2 mala

Pater je bil med nami srečen, saj je lahko delil svoje avanture z nami, dijaki. Nam pa je bilo lepo slišati njegovo zgodbo, ki nas je opogumila, da se bomo potrudili za svetlo in srečno prihodnost, ki nas že čaka za vrati.

pater3 mala

Besedilo: Maša Jelen, novinarski krožek

Fotografije: Janez Krajnc, novinarski krožek

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija