• Pocitnice podolgovata
    Save
  • soba podolgovata
    Save
  • 2 podolgovata
    Save

KVALIFIKACIJSKA ODPRAVA – DOLGO PRIČAKOVANA V ODLIČNIH VREMENSKIH RAZMERAH

Remsnik6

»Končno smo jo dočakali!« takšne in podobne misli so spreletavale naše »MEPI-jevske« glave 19. junija 2017, ko smo v Ožbaltu začeli z kvalifikacijsko odpravo. Ta se je končala naslednji dan, v torek 20. junija na Kapli.

Remsnik1

Slednja je bila lažja kakor poskusna, ker je bil teren bolj položen. Češnja na torti je bilo vreme, ki je bilo kljub napovedanemu vročinskemu valu med 20 in 30 stopnjami, ponoči pa se je celo spustilo do 14 stopinj, saj smo si tabor postavili na Remšniku, ki se nahaja na 685m nadmorske višine.

Remsnik2

Vendar ni bila odprava lažja samo zaradi vremena, temveč tudi zaradi vzdušja v skupini in med skupinami. Sicer je bilo med vsemi tremi ekipami (VIP sončki, #DMD in Harambe) malce tekmovalnosti, toda to spada zraven, tako kot občasno pritoževanje in iskanje novih poti.

Remsnik4

Per aspera ad astra. Preko trnja do zvezd. Preko napora, smeha, izgubljanja živcev do cilja in opravljene MEPI bronaste stopnje.

Remsnik5

Remsnik3

Besedilo: Vita Jana Bohanec

Fotografije: Mateja Tomšič

Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016

Od 1 . 4. 2016 do 30.6. 2017 je Zavod Antona Martina Slomška, OE Dijaški dom Antona Martina Slomška vključen v projekt »PRVA ZAPOSLITEV NA PODROČJU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA 2016«, ki ga finančno podpirata Evropska Unija – Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževane znanost in šport v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

MIZŠ logo

EU ESS logo

 

 

Zaključna prireditev 2017

pevci

V torek, 6. junija 2017, smo se dijaki in zaposleni v Dijaškem domu A. M. Slomška zbrali v dvorani ZAMS, kjer je potekala zaključna prireditev.

glasbeniki

Med kulturnim programom, ki ga je popestrila glasbena skupina dijaškega doma Rhytmos cordis, je ravnateljica dr. Lidija Hamler, dijakom podelila priznanja in nagrade.

priznanje  nagrade

Nagrado so za celoletno delo in prizadevanje prejeli Nastja Borko, Lota Smodiš in Gregor Mlinarič.

6vs

Ob koncu prireditve smo se Bogu in drug drugemu zahvalili za vse, kar smo skupaj preživeli in doživeli v preteklem šolskem letu. Dogajanje se je zaključilo v prijetnem vzdušju ob pikniku, ki so nam ga pripravili kuharji.

 

Besedilo in fotografije:

Mateja Tomšič

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija