• soba podolgovata
    Save
  • 2 podolgovata
    Save

Bronasta poskusna in kvalifikacijska Mepi odprava

20180601 161453

Dijaki, ki so se vključili v MEPI program na bronasti stopnji, so uspešno opravili poskusno (30.5. – 1.6. 2018) in kvalifikacijsko odpravo (20. – 21. 6. 2018).

20180621 165036

Poskusna odprava je potekala po poti od Mariborskega parka, preko Piramide, sv. Urbana na Tojzlov vrh, 2. dan pa od tam na Žavcarjev vrh in se zaključila na Gaju nad Mariborom.

20180531 09370720180531 095129 20180531 095703

Dobro pripravljeni na kvalifikacijsko odpravo so dijaki prišli na Šentjanž nad Radljami, kjer so se opravili proti Kapunarju, Sv. Urbanu in pot za prvi dan zaključili na lovski koči na Remšniku. Od tam so se drugi dan opravili proti cerkvi sv. Pankracija. Pot pa nadaljevali ob slovensko-avstrijski meji vse do Odomovega jezera (v bližini Zgornje Kaple).

20180620 130142 

Nekaj njihovih odmevov z odprav lahko preberete v nadaljevanju.

Zaključna prireditev 2018

ZP1 M

V torek, 5. junija 2018, je v dvorani zavoda AMS potekala zaključna prireditev dijaškega doma, ki sta jo povezovala dijaka Hana J. in Adrian D. D.

V prireditev nas je z glasbeno točko na kitari popeljal Krištof B., nato pa je ravnateljica dr. Lidija Hamler slovesno podelila priznanja in nagrade tistim dijakom, ki so bili skozi šolsko leto najbolj aktivni. Za oddih so s Fantastičnim accapella mixom poskrbeli člani glasbene skupine Rythmos Cordis.

ZP2 M

Na prireditvi so bili razglašeni tudi rezultati tekmovanja v družabnih igrah med vzgojnimi skupinami. Tretje mesto je dosegla 5. vzgojna skupina, drugo 1. vzgojna skupina, prvo mesto pa so si priigrali člani 6. vzgojne skupine.

Na oder so prišli tudi naši najuspešnejši športniki s 56. Domijade (odbojkarice, šahisti in šahistke) in poleg sladkega presenečenja prejeli še bučen aplavz.

Ker pa so številni dijaki dejavni na področju prostovoljstva, jim je ravnateljica v imenu Slovenske filantropije podelila še priznanja »Junaki našega časa«.

ZP3 M

Ob zaključku smo prisluhnili še Jerneju Levi, ki nam je zaigral na kitaro in orglice; za blagoslov ob zaključku šolskega leta pa je poskrbel naš duhovni asistent Marjan Pučko.

Vsem nagrajencem še enkrat iskreno čestitamo!

Besedilo: Anja G.

Foto: Ivana P.

ETIOPIJA – dežela upajočih oči

V torek,  29. maja 2018, smo v naši sredi na pobudo vzgojiteljice Anje Rozoničnik gostili misijonarja Jožeta Andolška, salezijanca in profesorja verouka na slovenski gimnaziji v Celovcu ter misijonarja na daljavo. V Afriki je pomagal smetiščarjem v Kairu, v katoliški bolnišnici v Gani, v misijonu sester salezijank v Angoli, zadnjih dvajset let pa pomaga otrokom, mladim in bolnim v Etiopiji, deželi, ki jo je predstavil skozi prebivalce, predvsem revne in lačne otroke. Z njim je bila tudi Joana iz Kenije.

ETIOPIJA kolaz M

Ob afriških pesmih smo spoznali življenje najrevnejših v Etiopiji. Hkrati pa so nam bile predstavljene srečne zgodbe tistih, ki jim je uspelo najti svojo pot, in tistih, ki upajo, da jim bo s pomočjo dobrih ljudi s celotnega sveta uspelo najti svojo.

Jože Andolšek M

Dogodek je popestrila naša pevska skupina Rythmos Cordis. Večer pa je povezovala dijakinja Lonja V. L.

Rhytmos Cordis M

Besedilo: N. Klement, B. Skralovnik

Foto: M. Škrabar

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija