• soba podolgovata
    Save
  • 2 podolgovata
    Save

Zaključna prireditev 2018

ZP1 M

V torek, 5. junija 2018, je v dvorani zavoda AMS potekala zaključna prireditev dijaškega doma, ki sta jo povezovala dijaka Hana J. in Adrian D. D.

V prireditev nas je z glasbeno točko na kitari popeljal Krištof B., nato pa je ravnateljica dr. Lidija Hamler slovesno podelila priznanja in nagrade tistim dijakom, ki so bili skozi šolsko leto najbolj aktivni. Za oddih so s Fantastičnim accapella mixom poskrbeli člani glasbene skupine Rythmos Cordis.

ZP2 M

Na prireditvi so bili razglašeni tudi rezultati tekmovanja v družabnih igrah med vzgojnimi skupinami. Tretje mesto je dosegla 5. vzgojna skupina, drugo 1. vzgojna skupina, prvo mesto pa so si priigrali člani 6. vzgojne skupine.

Na oder so prišli tudi naši najuspešnejši športniki s 56. Domijade (odbojkarice, šahisti in šahistke) in poleg sladkega presenečenja prejeli še bučen aplavz.

Ker pa so številni dijaki dejavni na področju prostovoljstva, jim je ravnateljica v imenu Slovenske filantropije podelila še priznanja »Junaki našega časa«.

ZP3 M

Ob zaključku smo prisluhnili še Jerneju Levi, ki nam je zaigral na kitaro in orglice; za blagoslov ob zaključku šolskega leta pa je poskrbel naš duhovni asistent Marjan Pučko.

Vsem nagrajencem še enkrat iskreno čestitamo!

Besedilo: Anja G.

Foto: Ivana P.

ETIOPIJA – dežela upajočih oči

V torek,  29. maja 2018, smo v naši sredi na pobudo vzgojiteljice Anje Rozoničnik gostili misijonarja Jožeta Andolška, salezijanca in profesorja verouka na slovenski gimnaziji v Celovcu ter misijonarja na daljavo. V Afriki je pomagal smetiščarjem v Kairu, v katoliški bolnišnici v Gani, v misijonu sester salezijank v Angoli, zadnjih dvajset let pa pomaga otrokom, mladim in bolnim v Etiopiji, deželi, ki jo je predstavil skozi prebivalce, predvsem revne in lačne otroke. Z njim je bila tudi Joana iz Kenije.

ETIOPIJA kolaz M

Ob afriških pesmih smo spoznali življenje najrevnejših v Etiopiji. Hkrati pa so nam bile predstavljene srečne zgodbe tistih, ki jim je uspelo najti svojo pot, in tistih, ki upajo, da jim bo s pomočjo dobrih ljudi s celotnega sveta uspelo najti svojo.

Jože Andolšek M

Dogodek je popestrila naša pevska skupina Rythmos Cordis. Večer pa je povezovala dijakinja Lonja V. L.

Rhytmos Cordis M

Besedilo: N. Klement, B. Skralovnik

Foto: M. Škrabar

Maša ob zaključku leta

skupinska 2017 18 obroba M

Na praznik Marije Pomočnice, 24. maja, smo se dijaki Dijaškega doma Antona Martina Slomška skupaj s celotnim zavodom udeležili zahvalne maše v stolnici sv. Janeza Krstnika. Pri maši, ki jo je vodil gospod nadškof metropolit Alojzij Cvikl, smo se zahvalili za vse, kar nam je v šolskem letu Bog podaril, in Mu namenili še zadnje prošnje ob zaključku šolskega leta.

Ob koncu maše sta predstavnika Lions kluba Maribor podelila nagrade za delo na področju prostovoljstva; te so prejeli tudi dijaki iz našega dijaškega doma. Za vse podarjene ure in neverjetno vztrajnost ter požrtvovalnost jim iz srca čestitamo.

Po maši je sledilo še fotografiranje naših dijakov ob kipu bl. Antona Martina Slomška.

Zapisala: Nika Kustec, novinarski krožek

Foto: Ivana Poglajen, novinarski krožek

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija