55. domijada in uspehi našega DD

Letošnja 55. domijada (športno in kulturno srečanje DD Slovenije) je bila za naš DD zelo uspešna. Na literarnem področju sta dijakinji Teja Gerjovič in Neža Musar zasedli drugo mesto (Teja za pesem Solitarium, Neža pa za prozni prispevek Začela sem živeti). V športnem delu pa so bile zelo uspešne naše ekipe - šahovska (Gregor Mlinarič, Blaž Jakljevič, Timotej Fortin in Tone Krnc) je zasedla 4. mesto, naša namiznoteniška ekipa (Jernej Masten Toplak in Leon Stakne) 2. mesto, odbojkarska ekipa naših dijakinj (Nastja Borko, Emma Koren, Špela Praznik, Pia Bodiroža, Neva Merčnik, Urška Laznik, Alja Jurič, Chiara Vuzem in Jasmina Ravničan) pa 1. mesto.

Še več slik in novic si lahko ogledate na našem FB profilu.

Vseh dijakom čestitamo in se jim zahvaljujemo za njihov trud in energijo.

Še nekaj fotografij:

Save

Save

Save

Večer kitajščine

Kitajscina mala

Včerajšnji večer je v šesti vzgojni skupini popestrila ga. Selma Franov, mama ene od naših dijakinj. Pripravila nam je uro kitajščine. Gre za zelo zanimiv jezik, prežet s popolnoma drugačno kulturo in navadami. Kitajščina je jezik z največ naravnimi govorci, saj jo govori 1,3 milijarde ljudi, kar je več kot petina celotnega prebivalstva Zemlje. Z zanimanjem smo se spoprijeli z osnovami in urejali pismenke v smiselne povedi. Nekaj pogumnejših dijakov je svoje znanje preizkusilo tudi pred tablo. Kdo ve, mogoče pa se po tem večeru najde med nami kdo, ki se bo z veseljem učil še enega tujega jezika?

Barbara Skralovnik, vzgojiteljica

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija