Dijaška skupnost

Dijaško skupnost Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v šolskem letu 2017/2018 vodi dijakinja tretjega letnika Urška Laznik. V Skupnosti sodelujejo dijakinje in dijaki vseh oddelkov. Ob začetku šolskega leta je vsak razred izbral po dva predstavnika. Delo Dijaške skupnosti usmerjata mentorici, profesorici Urška Koren in Monika Walter.

 

dij skup

 

 

Uvod v delo Dijaške skupnosti

DIsk1   Disk2

V četrtek, 24. 9. 2015, je potekala 1. redna seja Dijaške skupnosti ŠgAMS. Uvodni pozdrav sta izvedla aktualni in nekdanji predsednik. Sledila je krajša predstavitev dela v lanskem letu in predaja zapisnikov letošnjemu vodstvu. Kot se spodobi, so se novinci v naši skupnosti, predstavniki 1. letnikov, na kratko predstavili. Nato so jim starejši dijaki predstavili delo Dijaške skupnosti. Sledila je razdelitev nalog, ki jih bodo razredi opravljali skozi leto (okrasitve hodnikov, priprave prazničnih duhovnih misli, izdelava adventnih venčkov...). Za konec so dijaki izrazili svoje pobude in novosti, ki bi lahko pripomogle k njihovemu še boljšemu počutju na naši šoli.

Aljaž Vehovar, predsednik Dijaške skupnosti ŠgAMS

Marcos Tavares na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška

Tavares

V ponedeljek, 07. aprila 2014, smo se dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Maribor razveselili prav posebnega gosta. Obiskal nas je Marcos Magno Morales Tavares, najprepoznavnejši nogometaš v Sloveniji. Od leta 2008 je napadalec NK Maribora, kjer je že nekaj let kapetan. Marcos prihaja iz Brazilije in kot vsak Brazilec je tudi on močno povezan z Jezusom. Da, Tavares je tisti, ki se ob vsakem svojem zadetku ozre v nebo in dvigne dres, pod katerim sije napis »Jezus je pot«. Ker nas je zanimala ta povezava med vero in športom, smo mu zastavili mnogo vprašanj, na katera je skušal odgovoriti v slovenščini.

DSC 3925eSpoznali smo, da vera in šport z lahkoto hodita z roko v roki, čeprav se mnogim dozdeva prav nasprotno. Seznanil nas je z življenjem v Braziliji, zakaj se je odločil za prihod v Slovenijo in nam razkril, kdo je zanj Jezus in kako Njegovo Besedo širi med ljudi. Življenje ni vedno enostavno in lahko, ampak z Njim je možno premagati prav vsak križ, pravi Marcos. Dodal je še, da tudi takrat, ko ne gre vse po načrtih, dvignemo glavo in gremo naprej, saj »Jezus je pot«. 

Nastja Žižek 4.a

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija