Pevska revija zborov mariborskih gimnazij

Revija

V soboto, 12. decembra, smo praznovali svetovni dan zborovstva. Ta dan je v Unionski dvorani potekala revija mariborskih gimnazijskih zborov, na kateri se je letos predstavil tudi mešani pevski zbor naše gimnazije. Škofijci smo otvorili dogodek s kar štirimi pesmimi. Prva je bila slovenska ljudska Pleničke je prala, sledila je afriška ljudska E-lah, nato Vse kar čisto lepo je in za konec še The Scientist, ki smo jo zapeli ob spremljavi šolskega benda. Za ubrano petje in nepozabno izkušnjo je poskrbela zborovodkinja Nina Lorber.

Še kdaj si želimo ponoviti prijetno pevsko izkušnjo.

Lučka Stopinšek, 1. c

Intenzivne pevske vaje - Kančevci 2015

PZ4Vse skupaj se je začelo lepega, rahlo oblačnega petkovega dopoldneva. V avtobus so počasi prispeli vsi dijaki, letos z močno okrepljeno moško zasedbo, ki je obsegala štiri tenorje in osem basov. V Kančevce smo prispeli rahlo utrujeni, vendar smo se kmalu udomačili in začeli razgrajati.

Podrobnosti najdete za spodnjo puščico.

Pesem in smeh za konec tedna

DSC 0019V petek, 7. 11. 2014, smo se člani pevskega zbora udeležili intenzivnih dvodnevnih vaj v Kančevcih. Odšli smo izpred Račjega dvora in z nabasano prtljago ter s pritihotapljenimi sladkarijami končno prispeli do kraja, za katerega smo vedeli, da bo za konec napornega tedna poln smeha. In res je bil ...
Ko smo vstopili v Dom duhovnosti, smo se najprej odpravili v sobe, v katerih so bile nekatere postelje opremljene z vrhunskimi ležišči. Potem smo imeli naporne, a hkrati zabavne vaje, vmes kosilo, potem spet vaje in nato za večerjo še palačinke; za naše dobro počutje in odlično hrano so namreč skrbeli bratje kapucini. Sledil je še zabavni večer, ki je bil sestavljen iz pevske igre, ki nas je spominjala na bitko refrenov oz. the riff-off iz filma Pitch Perfect, iz nastopov naših instrumentalistov, raznih iger in predvsem nepozabnega smeha. Nekaj pesmi pa nam je zapel in zaigral tudi naš profesor Marko Grobler. Potem je napočil čas za spanje. Noč je bila sicer kratka, a smo se kljub temu dobro naspali in se zbudili polni nove energije in zagona. Nazadnje je napočil nastop pred starši. Zapeli smo nekatere tezejske molitve in pesmi, ki smo jih ta dva dneva pridno vadili.
Že je bil čas za slovo, ki smo ga sprejeli nekoliko bolj žalostno, saj smo te dni spletli veliko prijateljskih vezi in se od srca nasmejali. Mislim, da teh zabavnih, s pesmijo in smehom napolnjenih skupnih dni, ne bomo pozabili. Nikoli.

Kim Obaha,1.b

DSC 0189   DSC 0006   DSC 0297

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Glasba na Škofijski

Na Škofijski gimnaziji deluje mešani pevski zbor, s katerim pripravljamo sodelovanje na večjih nastopih, kot so Miklavžev koncert, decembrska božičnica, koncert vseh štirih katoliških gimnazij 6. februarja 2014 v Celovcu in seveda letni koncert, ki bo organiziran spomladi 2014.

Poleg dijakov, ki so v priložnostnem pevskem zboru peli že v lanskem šolskem letu in letošnjih novopečenih pevcev, vabim k sodelovanju vse ostale dijake, ki sta jim petje in glasba del vsakdanjega življenja.
Pevske vaje potekajo vsako sredo, 7. in 8. šolsko uro v glasbeni učilnici. To je tudi čas, ko lahko morebitni člani pevskega zbora pridejo na krajšo avdicijo.

V Kančevcih smo imeli 15. in 16. novembra intenzivne vaje, kjer smo na spoznavnem večeru medse sprejeli nove člane.
Na različnih prireditvah nas bo tudi v tem šolskem letu razveseljevala vokalna skupina Il divji, katere člani bodo v tem šolskem letu pridno vadili nov repertoar pesmi.

S svojim delom so pričeli tudi člani kitarskega krožka, katerega nosilec je David Pintarič. Vaje imajo ob petkih, 7. šolsko uro.
Na šoli imamo poleg vseh naštetih še mnogo odličnih posameznikov, ki se nam bodo predstavili na prireditvah v šoli in izven nje.

Tadej Kušar, prof.

PZ1PZ2

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija