Šola za animatorje

Dijaki, ki bi se želeli usposabljati v animiranju se lahko vsako leto udeležijo petdnevnega uposabljanja ABC animiranja; dijaki, ki so že animatorji pa nadaljnje petdnevno usposabljanje ČDE animiranja v okviru Slovenske Šole za animatorje pod mentorstvom profesorjev VIK-a. Šola za animatorje združuje različna usposabljanja, ki so namenjena vsem, ki bi radi odkrivali svoje talente, spletli nova prijateljstva in rasli na svoji animatorski poti v animatorja skupine. Metoda dela temelji na tem, da se vsak sam uči preko praktičnih vaj. Izhodišče je tako povezovanje prakse s teorijo.

sola za animatorjex 01 sola za animatorjex 02

Šola za animatorje ABC IN ČDE

Da je animator VEDNO ZA, se je čutilo v preteklih dnevih v Veržeju, kjer so se nekateri naši dijaki udeležili t.i. Šole za animatorje. Tisti, ki se na pot animatorstva podajajo prvič, so opravili Šolo za animatorje ABC; že "stari mačkiwink" v animiranju pa ČDE. Naše delo in druženje so spremljali dobra volja, pesem in veliko iger. Obe šoli smo zaključili s sveto mašo, ki jo je vodil g. Peter Pučnik. Pri nagovoru nas je spomnil na to, da smo kitare, ki so pomembne in potrebne za prihodnost naroda, družbe in Cerkve. Vsaka struna je del nas - oči, ušesa, razum, roke, noge in srce. Da so strune pravilno uglašene pa je potreben uglaševalec - Bog.

veržej 2

veržej 5veržej 3veržej4 

 Več na https://sl-si.facebook.com/zgamsinavrh/.

Šola za animatorje ABC - "novi" animatorji ŠgAMS

SzaA1

Nekateri dijaki in dijakinje prvega letnika smo v preteklem tednu skupaj preživeli nepozabnih pet dni v Domu duhovnosti v Kančevcih. Že prvi dan smo začeli z intenzivnim spoznavanjem animatorstva in v naslednjih dneh ta nova spoznanja še dodatno poglobili. Spoznavali smo osnovne drže animiranja, lastnosti, ki so potrebne za dobrega animatorja, korake načrtovanja uspešnega programa, kako delujemo v skupini in še mnogo drugega. Vse to resno delo smo seveda popestrili tudi z igrami, pesmimi in bansi ter zabavnimi večeri. Najbolj pomemben dogodek za vse nas je bila četrtkova maša, pri kateri smo prebrali svoje zaobljube in prejeli blagoslovljene animatorske križe. Vsi skupaj smo preživeli teden novih spoznanj in se med seboj povezali. Ta teden bo vedno ostal z nami v naših mislih.

Rahela Repina, 1. b

AnimatorjiABC

Galerija slik.

 

Detektivi na lovu za Z ali Šola za animatorje 2

SzaA

Animatorji 2. in 3. letnika smo se med 16. in 19. junijem v Kančevcih udeležili Šole za animatorje ČDE. V teh dneh smo si napolnili animatorske baterije in se pri tem zelo zabavali.
Ponedeljek smo preživeli ob spoznavanju raznih dinamik ter iger, večer pa smo si popestrili z razpravami, ki so trajale dolgo v večer. V torek smo bili že bolj delovno razpoloženi, saj smo v pripravi tort za našo profesorico Lidijo in voditeljico Fani Pečar, preverili naše načrtovalne sposobnosti. V goste je prišel tudi gospod Jožef Kociper in spregovoril o svojem poslanstvu na Škofijski karitas Murska Sobota. Večer smo preživeli ob gledanju filma, ki nas je kot animatorje še posebej nagovoril. Svoje izpopolnjeno znanje o načrtovanju smo naslednji dan uporabili pri pripravi programa za Poletni dan na Škofijski, popoldan pa smo vsi že nestrpno čakali na kopanje v Termah 3000. Dan smo zaključili z zabavnim večerom s skupinskimi igrami, ki smo jih na trenutke vzeli skoraj preveč zares (vidne posledice). V četrtek smo razmišljali o Cerkvi ter si »egoistično« privoščili čas samo zase. Po slovesni maši smo razglasili zmagovalca Z, sledilo je še druženje ob ognju ter peki hrenovk, zatem pa odhod domov.
AnimatorjiTortaVsem skupaj bodo ti dnevi ostali v lepem spominu, saj se po njem animatorji počutimo še bolj povezane med seboj. Zato vse ostale »odsotne« animatorje izzivamo, da se nam v prihodnje pridružijo;).

Tjaša Harinski, 3. b

Galerija slik.

 

Šola za animatorje

V okviru animatorskega krožka nudimo dijakom, ki imajo opravljeno Šolo za animatorje (ABC animiranja) in tistim dijakom, ki se želijo usposabljati v animiranju ter vodenju manjšin skupin, različne aktivnosti, ki nadgrajujejo in pomagajo pri vodenju manjših skupin, utrjujejo prostovoljno dejavnost in pomoč, razvijajo čut za vodenje posameznika in skupine ter pripomorejo k rasti osebne zrelosti, odgovornosti, odprtosti, ljubezni do bližnjega. Dijaki v izkušnjah animiranja pridobivajo veščine in znanja, ki so dobra popotnica tako v vsakdanjem življenju kot na poklicni poti.

Dijaki, ki se želijo usposabljati v animiranju, se lahko vsako leto udeležijo petdnevnega uposabljanja ABC animiranja. Za dijake, ki so že animatorji, pa se med šolskim letom izvede duhovni vikend za animatorje in nadaljnje petdnevno usposabljanje (ČDE animiranja) v okviru Slovenske Šole za animatorje pod mentorstvom profesorjev vere in kulture.

Animatorsko skupino v šolskem letu 2013/14 vodita in usmerjata profesorja Jani Družovec in Lidija Sedar Hren.

SzA4     ŠzA1

SzA2     SzA3

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija