Muzikal Super, super, super

Muzikal

V tem tednu dijaki in dijakinje gledališke skupine pod mentorstvom profesorja Marka Groblerja za učence različnih osnovnih šol večkrat ponavljajo uspešnico minule sezone: slovensko-nemški muzikal Super, super, super. Hana, Ida, Peter, Herman in drugi nastopajoči nas skupaj s svojim profesorjem nemščine gospodom Tancerjem vedno znova spomnijo na to, da bi bila šola brez navihanih najstnikov, prvih simpatij in nepričakovanih dogodivščin preveč dolgočasna.

Drage dijakinje in dijaki, hvala za prijetne gledališke užitke in samozavestno predstavitev pred gostujočo publiko.

Srednješolski muzikal "Super, super, super"

2015 01 27 musical Marko 175-082Še dobro, da imamo prijatelje. Njim lahko zaupamo, kje vse nas čevelj žuli. Saj staršem vendar ne moremo povedati, da so »ftrgani«. In prav o tem razglabljata Ida in Hana.

No, pa tudi s profesorji ni vedno lahko. V srednješolskem delavniku so namreč prav ti središče dogajanja. Profesor Dd si pridobiva ugled na novem delovnem mestu. A dijaki mu prav kmalu pokažejo svojo navihanost. Seveda nimajo v mislih hudih posledic, ki so zaradi njihovega ravnanja na vidiku.

In kako bi bila srednja šola šele dolgočasna brez prvih simpatij in že kar pravih ljubezenskih težav, zdrah in konfliktov ter povsem nepričakovanih preobratov! Vse to pa v prepletu lepih melodij in dveh sosedskih jezikov – slovenščine in nemščine.

Pogled in »prisluh« dovoljena in pravzaprav zaželena!

Ponovitve bodo: 18.3. ob 8.00 v sklopu kulturnega dne za 2. in 3. Letnike in 19.3. ob 18.00 za izven (vstopnina za dijake, učence, otroke 1 evro, za odrasle 3 evre).

Več informacij v dokumentu.

2015 01 27 musical Marko 062-024   2015 01 27 musical Marko 085-035   2015 01 27 musical Marko 025-008

Ustvarjalnost ne pozna meja oz. kulturni dan malo drugače

palcki23. januarja 2014 se je na Škofijski ponovno potrdil ta že poznani izrek. Ustvarjalnost je zajela vse dijake drugih letnikov in seveda tudi njihove profesorje. Navdih sta nam dala brata Grimm in njun pravljični svet.
Najprej so dijaki šolske gledališke skupine odigrali svojim sošolcem priredbo Pepelke. Sošolci so bili nad njihovo ustvarjalnostjo navdušeni. Nato se je delo nadaljevalo v treh skupinah. V prvi skupini (2. ab) so se lotili kreativnega pisanja na temo Motovilke, Žabjega kralja in Pehtre. Izbrali so najboljšo in jo na skupnem zaključnem srečanju prebrali. Druga skupina (2. c) je dramatizirala priredbo Sneguljčice,ki so jo ustvarile njihove sošolke. Tudi tokrat je sodeloval celoten razred in vse je zajela velika igralska ustvarjalnost. K boljši izvedbi na odru pa je pripomogel 2. d, saj so dijaki tega razreda izdelali rekvizite za igro. Tako so palčki dobili kapice in brade, mačeha pravi prenosni računalnik, na odru se je bleščalo veliko jabolko, še večje ogledalo ... Palčki so poskakovali okrog Sneguljčice po taktih znanih slovenskih popevk in ob spremljavi harmonike ter kitare. Vsi smo po štirih urah intenzivnega dela uživali ob predstavitvah v dvorani Zavoda.
Vida Ifko, prof.

Dramski krožek? DA! Imamo ga!

Sredi lanskega šolskega leta nas je razveselilo obvestilo, da bo na naši gimnaziji znova deloval dramski krožek. Na prvem srečanju se nas je zbralo zelo veliko dijakov, celo toliko, da je profesorica mislila, da bomo imeli premalo vlog v predstavi. Izvedeli smo, da bo prva predstava priredba filma Ever After – Resnična zgodba o Pepelki. Razdelili smo si vloge in počasi začeli vaditi. Ker pa so nekateri, žal, imeli druge obveznosti, nam predstave lani ni uspelo odigrati.

Minile so počitnice in začelo se je novo šolsko leto. Kmalu po začetku šolskega leta smo se člani dramskega krožka in mentorici, Vlasta Praprotnik ter Vida Ifko, ponovno sestali. Tokrat v zelo okrnjeni igralski zasedbi. Z veliko motivacije naših mentoric, da nam bo predstavo uspelo pripraviti, nismo izgubili volje. Ker je bilo časa do premiere še zelo malo, smo dobili idejo, da bi del prizorov posneli, drugi del pa odigrali na odru. Prizore smo posneli v šolskih prostorih in tudi v čudoviti okolici naše šole.

Dan premiere se je bolj in bolj bližal in mi smo pospešeno vadili. Premiera je odlično uspela. Navdušeni smo bili tako igralci kot tudi gledalci. Ker se nam je zdelo škoda, da bi predstavo, v katero smo vložili toliko truda, odigrali samo enkrat, se nam je porodila zamisel, da bi gostovali po bližnjih osnovnih šolah. Prvo uspešno gostovanje smo že izvedli, nekaj gostovanj nas še čaka. Če želite, lahko pridemo tudi k vam.

Člani dramskega krožka v prihodnje ne bomo počivali, saj smo si zadali nove cilje, ki jih želimo kar se da dobro izvesti.

Petra Žaucer, 2. c

dramski 7dramski 1dramski 3

dramski 4dramski 5dramski 6

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija