Drage devetošolke, dragi devetošolci,

gotovo se že sprašujete, kakšno je življenje, ko osnovnošolec postane dijak. Bi radi potešili svojo radovednost, spoznali nekaj dijakov in profesorjev ter ugotovili, če drži kateri od stereotipov, povezanih s Škofijsko gimnazijo? Obiščite nas že pred informativnimi dnevi.

Vabimo vas, da en dopoldan sedete v gimnazijske klopi, spoznate način dela v naših razredih ter začutite vzdušje, ki ga dijakinje in dijaki na naši gimnaziji tako radi pohvalijo.

Za vas smo pripravili delavnice, na katere se prijavite s spletno prijavnico, objavljeno na dnu strani. Izberite enega od dveh terminov in se pridružite nam ter svojim sovrstnikom. Delavnice bo spremljal še povezovalni program z zanimivostmi, voden s strani gimnazijcev. Poskrbljeno bo tudi za malico.

Po delavnicah bo možen ogled sob in prostorov Dijaškega doma A. M. Slomška.

Kraj dogajanja:
Škofijska gimnazija A. M. Slomška, Vrbanska cesta 30, Maribor
Učence bomo sprejeli pred šolsko knjižnico v pritličju šole.

Čas dogajanja:
5. 12. 2018 in 25. 1. 2019. V obeh terminih se bomo z vami družili med 9. in 13. uro.

Pohitite s prijavami. Zadnji rok za prijave na prvi termin je 3. 12. 2018, za drugi termin 23. 1. 2019.

Iskreno se veselimo srečanja z vami.

Profesorice in profesorji Škofijske gimnazije A. M. Slomška z ravnateljem dr. Samom RepoluskomOpisi delavnic - Dnevi za radovedne

Forenzika
V forenzičnem laboratoriju boš z laboratorijskimi metodami kot forenzik preiskoval/a skrivnosten in zapleten primer. Rezultati forenzične preiskave ti bodo v pomoč pri razrešitvi primera.

Kakšne barve je tvoje ime?
Organske spojine v hrani so vir energije in gradbeni material, potreben za delovanje in obnavljanje človeškega telesa. V delavnici boš uporabil različne barvne teste, za dokazovanje organskih spojin.

Možganski fitnes
Te zanima kako so povezani nevropsihologija, psihologija, logika in razvedrilna matematika z možganskim fitnesom? Pridi na delavnico, kjer boš s pomočjo številskih križank, ugank, sestavljank … aktiviral posamezne predele v možganih in tako krepil pozornost, spomin in hitrost reševanja problemov.

#whatsinthename?
Come and find out ... ter še bolje spoznaj, kakšni so tvoji talenti #wewillhavefun #seeya

Ime in priimek učenca/učenke(*)
Prosim vpiši tvoje ime in priimek.

Osnovna šola, ki jo obiskuješ(*)
Prosim vpiši tvojo šolo.

Elektronska pošta(*)
Prosim vpiši tvojo elektronsko pošto.

Termin, ki se ga želiš udeležiti(*)
Prosim izberi termin, ki se ga želiš udeležiti.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija