Da bi z ljubeznijo hodili v razred...

ravnateljica

Zbornica Škofijske gimnazije A. M. Slomška ni bila še nikoli tako polna čustev kot v petek, 22. decembra 2017, ob 12.30 uri. Po slovesu dijakov smo se od naše dolgoletne ravnateljice Irene Rebolj Kraner poslovili tudi člani profesorskega zbora, tajnik, čistilke in hišnika.

Za nekaj trenutkov bi lahko, ob pogledu na polno zbornico, človek pomislil, da se bo pričela delovna konferenca. A kitara, verzi, pesem, zahvale, smeh in solze ganjenosti so pričali o tem, da se zaključuje neponovljivo obdobje, da bi se lahko pričelo novo popotovanje. Gospe Ireni iz vsega srca privoščimo zasluženo, mirnejšo življenjsko plovbo.

Profesorjem se je iskreno zahvalila za vse, kar smo dali njej in gimnaziji ter za vse skupaj preživete trenutke. Pravi, da je gimnazija v njej pustila neizbrisen pečat in bo vedno mislila na nas, ki ostajamo. Za konec pa je ponovila najpomembnejšo željo oz. nasvet: "Da bi z ljubeznijo hodili v razred..."

mag. Milanka Sobočan, prof.

S klikom na spodnjo desno puščico lahko preberete del zahvalnega besedila profesorjev.

 

Spoštovana ga. ravnateljica Irena Rebolj Kraner,

»Učence je treba seznaniti z vsemi potrebnimi rečmi, ki jih čakajo v prihodnjem življenju, da bode šola deci modra priprava za javno življenje.«

Tako je zapisal in kot pedagog tudi deloval naš veliki vzornik blaženi Anton Martin Slomšek, katerega besede in dejanja ste nam v kolektivu pogosto postavljali za vzgled pedagoškega dela.

Ob desetletnici naše gimnazije pa ste zapisali naslednje besede: »Prepričana sem, da je za učitelja poleg odlične strokovne usposobljenosti zelo pomemben odnos do mladine, da gre v učilnico z optimizmom, navdušenjem in ljubeznijo do otrok.«

Danes, po dvajsetih letih vašega ravnateljevanja in ob zasluženi upokojitvi, v vas te ljubezni do mladine ni nič manj. Z iskrenim navdušenjem ste vedno radi stopali v razred in kar ni bilo konca vašemu pedagoškemu optimizmu, ko ste poskušali nadobudni mladini približati njim vse prepogosto skrite čare predmeta, ki vas po vseh teh letih poučevanja še vedno ne pusti ravnodušnih, matematike.

Iskrena hvala za vaše pedagoško delo in ves trud za našo gimnazijo v teh dvajsetih letih. Predvsem pa hvala, da ste v vseh letih vašega ravnateljevanja tako pri dijakih kakor tudi pri nas, učiteljih, velikokrat »pozabili« na matematično natančnost in nas videli in sprejeli predvsem kot ljudi z vsemi vrlinami in napakami.

Hvala, ker ste nam vzgled vsakodnevnega uresničevanja osebnega prepričanja, da lepa beseda lepo mesto najde in da je življenje veliko lepše, če živimo po načelu, ki ste ga nekoč zapisali tudi sami: »Lepi spomini ostanejo, slabi zbledijo.«

Želimo vam povedati, da ob odhodu z mesta ravnateljice naše gimnazije na nas, učiteljih, puščate neizbrisen pečat. Na tem mestu, mestu vodje pedagoškega kolektiva, vas bomo v prihodnje zagotovo marsikdaj pogrešali.

Vemo pa, da ste ob uresničevanju svojega učiteljskega in vzgojiteljskega poslanstva na gimnaziji živeli tudi bogato družinsko življenje, da se veselite prihajajočega obdobja, ko se boste lahko bolj in več posvečali svojim domačim in to vam iskreno in od srca privoščimo.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vse, kar ste v teh letih dali nam in gimnaziji.

Profesorice in profesorji ŠgAMS

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija