Večer za spomine, kurjo polt in navdih

glasba generacij

Glasba generacij, naš osrednji dogodek ob praznovanju 20. obletnice gimnazije, je bil zares nekaj unikatnega. Slehernega, ki je bil tam, naj si bo v vlogi organizatorja, nastopajočega ali gledalca, se je namreč dotaknil. Dokaz za to so toliki objemi, poljubi, smeh, nepozabni dovtipi, žvenket kozarcev in izjemna energija, nabita s čustvi, ki je, si upam trditi, nastajala iz pristnosti in iskrenosti trenutka ter celotnega dogodka.
Veliko generacij se je zbralo na kupu, iz povsem različnih svetov. Včasih nadobudni dijaki, danes izvrstni odrasli glasbeniki in umetniki, so ustvarili program, ki ga bo težko še enkrat doživeti. In ne samo to. Vsi, ki ste se vabilu odzvali kot gledalci, ste 19. novembra pomagali čarobno zavrteti čas. Saj veste, spomini so, čeprav začinjeni z nostalgijo, točno to, kar nas velikokrat žene naprej. Dajejo nam voljo za nove izzive. In skupaj s sedanjostjo ponujajo smisel življenju. Hvala vsem, nekdanjim in sedanjim dijakom ter učiteljem. Skupaj smo ustvarili čudovit, neponovljiv večer.

Andreja Vidmar, prof.

Oglejte si album fotografij.

Organizacijske enote

Zavod Antona Martina Slomška
Hiša otrok - Vrtec Montessori Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Dijaški dom Antona Martina Slomška Logo medgeneracijska akademija